Netwerken
Netwerken

Het is een mooie lentedag in april en om stipt twaalf uur druppelen de laatste directeuren Grand Hotel Karel V in Utrecht binnen.  Een opvallend gemixt gezelschap, van Heerenveen tot Brabant schuift aan tafel, van eenjong snel groeiend internationaal marktonderzoek bureau tot een internationaal opererend facility bedrijf met het  moederbedrijf in Zweden. Deze diversiteit prikkelt de genen direct  tot inspiratie. De deur gaat dicht als teken van vertrouwen, want de voorzitter verlangt kwetsbaarheid te tonen, als recept om met gelijkwaardige directeuren tot iets te komen. Het is leerzaam om te horen hoe deze groep als gelijkwaardige factor stoeit met de stuurmanskunsten om het bedrijf te leiden.

Hoe bouw je zelfsturende teams ?  Of hoe krijg ik het oude stroperige bedrijfs-DNA uit de werknemers omdat de marktverandering het eist? Een goede ervaring werd gedeeld door de methodiek van Samhoud om samen een hoger doel te bepalen.
Managementlagen verwijderen wordt door de groep zeker aanbevolen en omarmt.

Alle aanwezigen ervaarden het als bijzonder dat een aantal directeuren toegaf momenteel te worstelen met deze problematiek met als resultaat inspirerende inzichten om weer de juiste koers te varen.
Niet dat deze directeuren geen goede leiders zijn, integendeel, maar je kunt je kwetsbaarheid niet met iedereen delen. Je weet heus wel dat je niet altijd gelijk hebt. Maar wie geeft nou oprecht een tip zonder eigenbelang? Van een gelijkwaardige directeur mag je dat toch verwachten.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatief en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.