Matas
Matas

Samen met tien andere leden van DNN uit de specifieke maakindustrie hebben we gediscussieerd over het uitbesteden naar lage loonlanden (offshoring) – en over het prijs- en kwaliteitsverschil  in die landen en Europa.

Zakendoen met Japan wordt als uitermate positief ervaren op  gebied van nauwkeurigheid. Daarentegen blijkt het niet zo eenvoudig  om in China zaken te doen en bijvoorbeeld de juiste specificaties te krijgen
“We  kregen dezelfde kunststof wielen voor 1/3 van de prijs maar de kern was gevuld met hars waardoor ze een oorverdovend gepiep veroorzaakte.”

Kwaliteit en de manier waarop deze wordt gewaarborgd binnen  bedrijven blijkt een interessant discussiepunt. Een traceerbaar proces blijkt in alle industrieën van hout, metaal en elektronica van groot belang te zijn. De manier waarop de klant geïnformeerd wordt hierover door Matas is erg leerzaam voor de andere bedrijven.
“De klant kan online zien wie er aan het product werkt wat de planning, productie en uitval is.”

Een mooie eindconclusie kan als volgt worden geformuleerd: De EU is de opkomende markt! De snelheid van de vergrijzing in China en de gevolgen daarvan zijn niet te stuiten. .  Flexibiliteit en innovatiekracht van de EU zullen daarentegen daarmee zegevieren.
Tijdens de rondleiding door de productie zie je de betrokkenheid en de enthousiasme van deze directeuren.  Zie hier de foto’s op facebook.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatief en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.