Jeroen van Ganzenwinkel (43) is directeur en eigenaar van Talentscoutz, een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales, management en directietalenten. In dit interview belichten we het stukje menszijn naast leiderschap. Waar houdt hij zich mee bezig naast zijn werk als directeur? Wat is zijn uitdaging voor 2020? En wat zou hij eigenlijk het liefste willen doen? 

Wie is Jeroen van Ganzenwinkel? 

Ik ben een sportief, enthousiast en energiek persoon met een positieve levensvisie die graag bezig is met zaken die leiden tot resultaat. Waarvoor genieten van de mooie dingen die het leven kan brengen, zoals het gezin met 2 jonge zonen van 7 en 9, sport, borrelen en lekker culinair eten en vakanties, erg belangrijk zijn. Door mijn topsport achtergrond ben ik, naast de goede zorg van mijn ouders, gevormd door PSV waar ik een groot deel van mijn jeugd heb gespeeld (10 jaar lang) om vervolgens via Fortuna Sittard betaald voetbal te gaan spelen. Een zware enkelbreuk maakte helaas een einde aan mijn potentievolle carrière als profvoetballer. Na een lang revalidatieproces heb ik een andere droom nagestreefd om ski leraar te worden. Hierin vond ik naast voetbal mijn tweede passie.  

Na een opleiding aan het CIOS ging ik verder studeren en ben ik uiteindelijk na mijn Bachelor gestart met een baan in de sales. Hier kwam mijn topsportmentaliteit goed van pas en heb uiteindelijk een mooie, snelle en succesvolle carrière ontwikkeld. Na enkele jaren heb ik mijn eigen club opgericht wat resulteerde in Talentscoutdat het verhaal waar ik voor sta uitdraagt. Hier heb ik een rol als aanvoerder in het veld, waar ik samen met mijn team de ‘sport’ beoefen om de beste sales en management talenten te bemiddelen bij de clubs waarmee we samenwerken. Zodoende heb ik een zware teleurstelling uit mijn jeugd kunnen gebruiken voor het vormen van het unieke concept Talentscoutz, binnen de specialistische recruitment, waarin wij een succesvolle headhunter zijn met een absoluut onderscheidend vermogen. 

Wat is jouw favoriete bezigheid? 

Naast de sporten die ik nog wel actief kan uitoefenen; skiën, mountainbike en golfen ben ik nog altijd nauw betrokken bij mijn eerste liefde; PSV. Met Talentscoutz zijn wij namelijk aangesloten bij de Business Club om zodoende als sponsor PSV in goede en slechte tijden te steunen. Daarnaast ben ik de coach van het voetbalteam van de businessclub. Bij SV Brandevoort ben ik trainer/coach van het jeugd selectie team waarin mijn oudste zoon voetbalt. Verder ben ik lid van Golfclub HGC Overbrug in Helmond waar ik zittend voorzitter ben van de businessclub. Elke jaar is het weer uitkijken naar de winter om 2 à 3 keer naar de Alpen te trekken om te kunnen gaan genieten van mijn grootste passie; skiën. Uiteraard ben ik dan ook een van de diehards die mee gaat naar de DNN Ski Experience, dit jaar voor de derde keer waarbij in januari in Fieberbrunn het skigebied skicircus Saalbach Hinterglem wordt aangedaan. Buiten deze sport gerelateerde zaken staan de vakanties centraal en lekker kunnen borrelen en eten met vrienden en familie.     

Welk boek dat je hebt gelezen raad je aan? 

Het laatste boek wat mij het meest is bij gebleven is het boek Sapiens van Yuval Noah Harari dat je mee terugneemt naar de tijd van ons bestaan en ontwikkeling van de mensheid. Een interessant boek met mooie inzichten, waarvan ik nu het vervolg boek “21 lessen voor de 21ste eeuw” aan het lezen ben waarin de schrijver zijn licht laat schijnen over het heden. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen. Ik vind het eerste boek het meest boeiend en ga zijn 2e boek “Homo Deus” over de toekomst ook zeker nog lezen.  

Welke ontwikkeling vind je dat we in de gaten moeten houden? 

Wat natuurlijk heel bepalend is voor zowel ons als ondernemers maar ook als burgers zijn de huidige politieke ontwikkelingen die momenteel gaande zijn zowel nationaal over bijvoorbeeld de wetswijziging omtrent het stikstofbeleid en klimaataanpak, evenals internationaal met de Brexit, krimp van de Duitse economie en de handelsoorlog tussen de VS-China. Zaken die invloed hebben op een mogelijk dreigende neergaande economische welvaart. Zelf valt me op dat negatieve zaken zoveel meer publiciteit krijgen dan zaken die goed gaan en juist voor vertrouwen kunnen zorgen. We denken daarnaast in mijn optiek te makkelijk dat we bijvoorbeeld door enkele aanpassingen het klimaat zomaar kunnen beïnvloeden terwijl het veel complexer ligt en niet door alleen een aanpassing van de maximale snelheid op de snelweg het probleem hebben opgelost of dat het stikstof probleem bij de grenzen ophoudt.  

Welke natuurlijke gave zou je willen bezitten?
Helderziend zijn zou wel makkelijk zijn in mijn vak. Dan kan ik sneller tot de kern komen waar men behoefte aan heeft, zowel bij een klant als bij een kandidaat. Vanuit de klant weet ik dan sneller waar de behoeftes en interesses liggen van waar zij naar opzoek zijn. De kandidaten kan ik dan gemakkelijker koppelen omdat ik weet of ze goed bij elkaar passen. In het algemeen zou helderziend zijn gemakkelijk mijn processen beïnvloeden.  

Is er iets dat je leuk vindt, dat niemand weet, omdat het wellicht een beetje vreemd is? 

Mijn business heb ik hier in Nederland opgebouwd, maar het liefst zou ik in de Alpen willen wonen en daar een bergrestaurant beginnen. Een hutje boven op de berg om daar op een bepaalde manier mensen naartoe te krijgen, zowel in de zomer als in de winter. Vanuit mijn huidige werk ben ik al veel met mensen bezig, dus de combinatie van natuur en mensen spreekt mij aan om eens vanuit een andere hoek daarmee bezig te zijn. Een plek in de natuur met gezonde lucht, rust, geen gezeur over stikstof of files, waar mensen met plezier kunnen komen om een vergelijkbare passie te delen. Zorgdragen voor de inwendige mens met een goede keuken, gezelligheid en genieten van de leuke dingen die natuur, sport en eten te bieden hebben. Dat zou ik leuk vinden om te doen.  

Wat is jouw belangrijkste uitdaging voor 2020? 

Op dit moment ben ik een plan voor Talentscoutz 2022 aan het schrijven waarbij we een bepaalde omzet groei willen realiseren en de organisatie klaar willen maken voor de komende jaren en doelen. Een structuur krijgen met verschillende werkmaatschappijen, waarbij Talentscoutz moet draaien om meerdere mensen en niet alleen op mijn schouders leunt. Ik wil het schaalbaar maken in zijn algemeenheid en niet alleen op mij als persoon. Groei, professionaliteit, goede omzet en rendement zijn belangrijke waarden, waarbij mijn aandeel minder relevant moet zijn en ook makkelijker toepasbaar door andere personen.  

Waar moet je mee stoppen, en wat zou je nog willen ontwikkelen? 

Waar ik mee moet stoppen is om overal proberen aanwezig te zijn wanneer het niet altijd kan. Ik ben een ondernemer die voor zijn zaak leeft en daar veel mee bezig is. Ook vind ik veel andere dingen leuk zoals, golfen, skiën, fietsen, netwerken etc. die ik ook graag wil blijven doen. Voor een stuk balans, het gezin en gezondheid, zou het beter zijn als ik keuzes maak om daar meer een evenwicht in te vinden.  

Wat ik wil ontwikkelen is dat ik een organisatie kan neerzetten die minder afhankelijk is van mij maar die wel de normen en waarden, propositie, enthousiasme en bevlogenheid naleeft waarvoor ik sta. Daarom wil ik meer een rol als verbinder ontwikkelen: ik moet niet de acteur blijven maar de regisseur worden.