Op donderdag 30 januari was Monique List,  Wethouder van Economie, Werk en Beroepsonderwijs van de Gemeente Eindhoven, bij ons te gast.
Als wethouder is ze verantwoordelijk voor de ondernemers en de arbeidsmarkt van detailhandel op de weekmarkten tot aan de grote internationale spelers in regio zoals ASML.  In haar portefeuille zitten 5900 bijstandswerklozen en 2300 werknemers bij de sociale werkvoorziening.

Aan tafel zit een afvaardiging van betrokken Eindhovense ondernemers die direct of indirect invloed hebben op deze regionale arbeidsmarkt.

Tijdens de lunch blijkt er al snel een spanningsveld te zijn tussen de ondernemers en de wethouder doordat ondernemers door de marktwerking op dit moment meer mensen ontslaan dan herplaatsen. Een voorbeeld is de golfbaan uit de regio die er in deze turbulente tijden niet aan denkt om meer goedkopere krachten in te zetten om ballen te rapen. Break-even draaien is al een nobel streven voor hem.

De ondernemers zijn wel blij met het ecosysteem in de regio van opleidings instituten, industrie terreinen, woonvoorzieningen voor internationale werknemers tot een High-Tech Campus en Strijp-S waardoor werknemers en werkgevers zich graag in de regio vestigen.

Wethouder List haalt in haar succesvolle voorbeelden aan dat aandacht geven aan bijstandswerklozen loont en dat hiermee bij de PostNL en bij de recent geopende Primark op die manier veel mensen een arbeidscontract hebben gekregen.

Ook werd de jeugdwerkloosheid besproken in combinatie met stageplekken.
De ondernemers merken de mentaliteit van de jeugd op en zoeken aan tafel waar de verantwoordelijkheid ligt van de vaak passieve mentaliteit die de jeugd heeft als ze de arbeidsmarkt gaan betreden.
Elke ondernemer wenst  liever een  jongere die met passie komt vragen of hij of zij het vak mag komen leren in jouw bedrijf in plaats van een stagiaire die met zijn handen in de zakken komt vertellen dat hij door school gestuurd is.

De wethouder geeft aan dat er voor de enthousiaste leerlingen versnellers zijn om ze op de arbeidsmarkt te krijgen zoals werkcheques en startersbeurzen.

Een  goed voorbeeld hoe de arbeidsmarkt op een bijzondere manier is benaderd kwam uit de publieke sector door de directeur van de Openbare Bibliotheek Eindhoven, waar de afgelopen jaren 50% van het personeel is vervangen door het dubbele aan vrijwilligers. Noodgedwongen creatief denken omdat ze flink gekort zijn op de inkomsten. Maar zou de private sector dit ook voor elkaar kunnen krijgen?

Eindconclusie van deze lunch is dat de tafel een compliment heeft voor het ecosysteem in de regio Eindhoven. Hierdoor heeft de regio de kans om de arbeidsmarkt in balans te houden. Het besef is er dat iedere ondernemer voor zichzelf moet kijken hoe hij of zij een bijdrage kan leveren door het probleem op de arbeidsmarkt aandacht te geven..

Dit werd bevestigd door het assemblage bedrijf die heeft ontdekt dat het loont de werkgelegenheid terug naar de regio te halen omdat Azië niet noodzakelijk prijstechnisch de winnaar is. De koek moet groter! Daar staan we voor.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatief en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.