P1066799 (002)

Joel aan ’t Goor ‘roast’ directeuren en laat zien dat niet alles draait om KPI’s

 

De wereld verandert snel. Technologische ontwikkelingen zijn ‘unstoppable’. Bedrijven die zich niet aanpassen, dreigen om te vallen. Meer dan ooit komt het voor directeuren aan op zingeving en zelfkennis om onderscheidend te zijn. Wie ben ik eigenlijk? Waar word ik blij van? Waar ben ik goed in? En hoe vertaalt zich dat naar mijn ondernemerschap en leiderschap? Op die en nog veel meer vragen probeert keynote speaker en psycholoog Joel aan ’t Goor van The Roast of Your Leadership op 14 juni een antwoord te vinden tijdens het Directeuren Netwerk festival in Kasteel Maurick in Vught. Niet tussen neus en lippen door, maar via een heuse roast. “Wees gewaarschuwd: het kan messcherp, confronterend én leuk zijn. Maar ik beloof plechtig dat iedereen na afloop een praktisch toepasbare ervaring rijker is!”, aldus Joel. Om alvast een klein beetje in de stemming te komen, voelden we Joel zelf even aan de tand…

 

Waarom is zelfkennis zo belangrijk? Het gaat er toch om dat je business groeit?

“Groei van je business kan belangrijk zijn, maar je moet niet voorbij gaan aan jezelf. Wat vind je werkelijk belangrijk? Als je jezelf niet serieus neemt, hoe kun je dan verwachten dat je krijgt wat je wilt? Pas als je jezelf begrijpt, weet wat je wilt, waar je voor staat en ook waarmee je je als mens en ondernemer onderscheidt, kun je verder komen en juist versnellen met de groei van je business. Het is dus goed om in de spiegel te kijken naar wie je nu echt bent. Je bent niet je persoonlijkheid, je hébt een persoonlijkheid. De vraag is hoe je die persoonlijk gaat inzetten in jouw ondernemerschap. Beter inzicht in jezelf maakt je blijer, effectiever en succesvoller. Zowel in je werk als privé.”

 

Laten directeuren zich dan teveel leiden door groei en KPI’s?

”Vaak wel. Het gaat niet alleen om connecting the dots, maar om defining your own dots. Ofwel: jij bepaalt de koers. Kijk wat er gebeurt in de wereld. Kijk naar de technologische ontwikkelingen en veranderingen, maar koppel daar je eigen dots, je eigen doelen aan. Ook hier komt weer de zelfkennis om de hoek kijken. Zo krijg je inzicht in wat je als ondernemer meer moet doen en waar je direct mee moet stoppen. In het belang van jezelf, voor de groei van jou als mens en de groei van je business.”

 

Wat moet je dan meer doen en waar moet je mee stoppen?

“Doe de dingen waar je goed in bent. Stop met dingen te doen die je niet kunt of waar je geen affiniteit mee hebt. Ben je als ondernemer niet bepaald gestructureerd, zorg dan voor een goede backoffice. Ben je geen visionair, ga dan alsjeblieft niet de hele dag ideeën lopen bedenken en het wiel uitvinden. Ben je niet zo’n mensgerichte leider, wees dan meer bewust hoe je beter kunt overkomen op anderen en hoe je beter met je medewerkers communiceert. Het gaat erom je ‘persoonlijkheidssoftware’ juist te gebruiken en die optimaal te benutten.”

 

Heb je een roast nodig om dit duidelijk te maken?

“Hahaha. Met een roast worden mensen uit hun comfortzone gehaald en op een entertainende manier met hun neus op de feiten gedrukt. Normaliter is alle aandacht gericht op één persoon, maar bij een event wordt dat natuurlijk lastiger. Ook een massa-roast kan persoonlijk zijn. Mensen beschikken namelijk over verschillende subpersoonlijkheden, zoals beschermend, heersend, verbindend, ambitieus, kritisch, drammerig… Binnen groepen zie je dan al snel raakvlakken en kunnen mensen dus ook persoonlijk ‘geraakt’ worden. Je ziet dan al snel genoeg bij wie het kwartje valt en de roast effect heeft. Daar wordt een mens blij van.”

 

Zelf de kracht ervaren van ons meest persoonlijke Directeuren Netwerk Festival ooit? Of regelmatig deelnemen aan andere inspirerende sessies? Word ook lid!

Inspirerende mensen combineren met interessante issues die je als ondernemer beter maken en helpen bij je zakelijke en persoonlijke groei. Of gewoon even lekker sparren met gelijkgestemden. Dat doen we bij Directeuren Netwerk Nederland. Met ons festival in Vught als prachtig voorbeeld. Maar we zijn het hele jaar ‘on tour’ met levendige lunches en events. Wellicht ook bij jou in de buurt. Word ook lid en keer steeds met nieuwe inzichten huiswaarts. Samen leren we van elkaar. Deel dus ook jouw kennis en visie. Meer weten of direct lid worden? Klik hier. Doe het, en pak het event met Joel aan ’t Goor op 14 juni gewoon nog even mee!

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.