Al een paar keer heb ik stukjes mogen schrijven over “samen innoveren” en in een van mijn columns schreef ik over “schaars talent”. Inmiddels heb ik dat omgezet in een gouden TIP, de Talent & Innovatie Pool.

 

Ja, het woord suggereert het al, pool, bij elkaar zetten en delen. Delen van spullen is makkelijk, maar delen van mensen lijken we ingewikkeld te vinden. Mensen kunnen praten en dus ook dingen verklappen. Mensen zorgen voor onderscheidende innovaties en die willen we eigenlijk voor onszelf houden. Mensen lopen met data en informatie de deur uit en lopen ergens anders binnen; bij de buurman, of erger nog, de concurrent. Mensen weten teveel. Mensen maken het verschil en dat willen we dan niet delen. Eigenlijk leggen we mensen het liefst aan de ketting, zorgen dat ze niet meer kunnen communiceren met vreemden en delen we ze liefst zo min mogelijk. Maar de drijfveer hierbij is angst, een slechte raadgever zoals we weten!

 

Gek eigenlijk want je kunt er ook heel anders naar kijken. Soms is het als MKB bedrijf heel moeilijk om goede mensen te vinden. En nog moeilijker dan binnen halen is het binnen houden. Mensen die het verschil kunnen maken, die innovaties realiseren, die de toekomst creëren. Mensen gaan nu ook wel eens weg op zoek naar nieuwe uitdagingen; puur omdat de huidige werkgever die blijkbaar niet of niet meer kan bieden. Helaas vaker en sneller dan ons lief is. Zodra dat spannende project voorbij is, dan wordt dat kleine bedrijf toch minder sexy en gaan de slimmeriken weer op zoek. Dit soort van mensen wil met soortgenoten samenzitten en zoekt telkens weer spanning, uitdaging, inspiratie en vooral snelheid en vernieuwing en dat kan die kleinere ondernemer vaak niet (alleen) bieden. Die ene specialist of slimmerik zit toch wat geïsoleerd, wel met hele aardige collega’s en een mooi salaris, maar dat is niet genoeg. Ze willen om zich heen “soortgenoten” met wie ze kunnen sparren, van wie ze kunnen leren en waarmee ze samen grote dingen kunnen bereiken.

 

Delen is misschien toch niet zo gek …. Mensen zien en horen dingen bij de buurman die ze anders niet gezien zouden hebben. Mensen halen inspiratie op en kunnen daarmee verder. Mensen kunnen, door ze samen te laten werken, dingen bereiken die ze alleen niet hadden gekund. Dan wordt het toch weer meer. En met delen bedoel ik iets wat meer wordt terwijl het goedkoper en flexibeler wordt. 10 ondernemers met 10 keer 1 specialist hadden met delen en flexibiliteit misschien genoeg aan 5 specialisten in totaal. Maar ja, dan moet je ze wel durven te delen, want 10 maal een halve specialist aantrekken, binnenhalen en binnen houden is eigenlijk onmogelijk! Ik bedoel niet commerciële bedrijven als werving en selectie bureaus, headhunters, uitzendbureaus, detacheerders en consultants die delen duurder maken door voor een halve fte de prijs van anderhalve medewerker te vragen. Hier is een hele nieuwe tak van sport ontstaan waar veel, heel veel geld verdiend wordt met iets wat we door coöperatief samen te werken gewoon kosteloos of zelfs met kostenbesparing zelf hadden kunnen regelen. Zolang we het tenminste klein houden. Als het te groot wordt hebben we overhead nodig, dan moeten we van alles gaan regelen. Dan wordt er iets opgetuigd dat niets toevoegt aan het primaire proces, maar wat gaat leven van de verstoring van het primaire proces, van de vele betrokkenen en van de wrijving daartussen.

 

En dat terwijl een Talent & Innovatie Pool, TIP, meer oplevert en minder kost. Samen wordt het sterker. Samen worden we groter. Samen kunnen we innoveren en nieuwe zaken aanpakken. Samen kunnen we ons de juiste mensen veroorloven en binnen halen. Samen kunnen we ze zelfs (betaalbaar) binnen houden. Samen kunnen we mensen boeien, uitdagen en inspireren. Samen kunnen we dingen die we alleen niet kunnen. Samen zien we dingen die we alleen niet zagen.

 

Auteur:

Wim Bens, anders-denker, innovator, inspirator, kwartiermaker, interim, gids, navigator, coach, trainer
www.bensenpartners.nl

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.