Bart Degeling (34) is partner van Bambuu, één van de snelst groeiende digital marketing dienstverleners van Nederland. In dit interview belichten we het stukje menszijn naast leiderschap. Waar houdt hij zich mee bezig naast zijn werk? Wat is zijn drijfveer? En welk boek raadt hij aan?

Wie is Bart Degeling?

Ik woon samen met mijn vrouw en ben partner van Marketingbedrijf Bambuu, daar ben ik verantwoordelijk voor het commerciële beleid en partnerships. Mijn passie is marketing met de focus op online marketing, dat is iets wat me altijd heeft geïnteresseerd. Online marketing in combinatie met het helpen van MKB ondernemers zodat ze online een podium krijgen, daar krijg ik dagelijks veel energie van. Dat is wat het hele Bambuu team een kick geeft. Wij vinden het tof om te horen hoe de bedrijven van deze ondernemers gegroeid zijn in vergelijking met toen we begonnen. De combinatie van business, marketing en ondernemers is mijn drijfveer.

Wat is jouw favoriete bezigheid?

Mijn meest favoriete bezigheid is met een wijntje barbecueën in de tuin met vrienden. Lekker in het zonnetje om vervolgens heerlijk te eten. Daarnaast golf ik graag met vrienden, daar gaan we vaak een weekend voor weg. Ook hardlopen en fitness doe ik graag.

Welk boek dat je hebt gelezen raad je aan?

Het boek dat ik aanraad is De logica van geluk, geschreven door Mo Gawdat. Hij is een Chief Business Officer van Google en het verhaal luidt dat hij alles voor elkaar had en daardoor ook alles wilde controleren. Er gebeurde echter wat in zijn leven dat hij nooit had kunnen bedenken. Hij neemt je mee in zijn leven en één van de handvatten die hij geeft is dat je vaker dingen moet loslaten omdat je niet alles kan controleren. Verder biedt het vele andere handvatten om geluk te vinden. We zijn namelijk niet aan het werk voor spullen of middelen, we zijn aan het werk voor geluk, dat vond ik erg mooi. Als ondernemer kom je allerlei obstakels tegen, waardoor je het soms even niet meer ziet zitten. Dit boek stelt je de vragen; waarom doe je wat je doet? En ben je daar wel gelukkig mee? Het boek biedt een geluksformule die iedereen kan toepassen op zijn/haar leven.

Wat wilde je later worden toen je nog een kind was?

Ik wilde graag dierenverzorger worden en ik weet eigenlijk totaal niet meer waarom. Ik heb bijvoorbeeld geen huisdieren, maar wat ik wel erg kan waarderen is de wildernis in Afrika en programma’s op National Geographic. Volgens mij ben ik als kind een keer naar een dierentuin geweest en bedacht mij toen: daar wil ik werken. In de toekomst zou ik ook best een keer vrijwilligers werk willen doen, wellicht wel iets met natuur.

Welke ontwikkeling vind je dat we in de gaten moeten houden?

In het algemeen ben ik benieuwd naar de opkomst van Tech-reuzen zoals Amazon en Alibaba. Het gaat al een tijdje in de ronde dat zij heel Europa gaan veroveren met E-commerce. Dus ik ben benieuwd hoe het gaat lopen met partijen zoals Bol.com en Zalando en wat die verandering voor onze samenleving gaat betekenen. Deze partijen bieden namelijk alles waardoor er bijna geen andere kanalen meer nodig zijn.

Wanneer voelde jij je voor het eerst succesvol?

Toen ik aangenomen werd voor mijn eerste baan als media adviseur bij Webregio Media, met nul ervaring. Toen voelde ik mij wel erg trots. Ik moest strak in pak solliciteren, geen ervaring en mocht toch meteen de buitendienst in en ondernemers bellen over online adverteren. Zo ging ik naar mijn eerste klant toe en dat is toch wel erg bijzonder. De tijd is hard gegaan als ik er zo over nadenk.

Welke muziek zou er gedraaid worden als jij een zaal binnen loopt?

Martin Garrix met Animals. Eigenlijk luister ik van alles, maar dit is wel een powernummer waarop ik een goede entree kan maken.

Heb je een wens waarvan je hoopt dat deze ooit in vervulling zal gaan?

Ik zou wel graag een vakantiehuis in Spanje of Italië willen hebben.

Wat heb je nog niet gedaan, wat je wel zou willen doen?

Ik zou wel eens een avond willen werken als kok in een sterrenrestaurant, zoals een restaurant van Ron Blaauw. Koken vind ik leuk, dus het zou wel gaaf zijn als ik dat een keer mag doen!