Wouter van Dijk is de eigenaar/directeur van de Aanhuurmakelaar en Makelaar voor een uur en hij is al ruim vijf jaar lid van het Directeuren Netwerk. Wat heeft hij het afgelopen jaar al bereikt? Hoe ziet hij de toekomst voor zich? En met wie zou hij wel eens een ontbijtje willen eten?

Wie is Wouter van Dijk? 

Mijn naam is Wouter van Dijk (44), ik woon samen en ben vader van twee dochters die nu vijf en zeven jaar oud zijn. Daarnaast heb ik tegenwoordig twee honden, zes kippen en drie hanen. Verder ben ik de eigenaar/directeur van de Aanhuurmakelaar waar ik in 2009 mee begonnen ben. Naast de Aanhuurmakelaar heb ik nog een ander makelaarskantoor genaamd Makelaar voor een uur.

Wat doe jij graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wielrennen en ben ik met mijn kinderen. Verder kosten twee makelaarskantoren natuurlijk ook wat tijd, dus zoveel vrije tijd is er niet. Ik zou het alleen niet als hobby omschrijven maar door de hoeveelheid tijd die erin gaat zitten lijkt het er soms wel op.  

Wilde jij altijd al makelaar worden? 

Dat ik makelaar ben geworden is eigenlijk toeval geweest maar ik heb wel altijd de drive gehad om ondernemer te worden. Vroeger hadden wij thuis ook heel veel kippen ongeveer 30 of zelfs 40. Ik verkocht op mijn 8-jarige leeftijd altijd die eieren in de buurt, hieruit kan je wel zien dat ik al op jonge leeftijd bezig was met het ondernemen.

 Wat is jouw belangrijkste uitdaging voor 2021?

In het begin van dit jaar heb ik de ambitie uitgesproken dat ik over twee jaar de grootste makelaar van Nederland wil zijn. Met Makelaar voor een uur ben ik dit jaar van drie naar veertien vestigingen gegaan. Mijn doel is eigenlijk om volgend jaar naar dertig vestigingen te groeien en het jaar daarop naar de zestig. Het zijn dus mijn doelstellingen om de groei die we nu hebben gemaakt voort te zetten.

Met wie zou je wel eens een ontbijtje willen eten?

Met mijn partner natuurlijk. Ik zou echt niet weten met wie ik anders zou willen ontbijten. Natuurlijk zijn er wel mensen die mij inspireren maar als je aan mij vraagt met wie ik een ontspannen ontbijtje wil eten is het toch echt met mijn partner, dat vind ik gewoon het leukst.

Welk moment is jou het meest bijgebleven in jouw carrière? 

Er zijn meerdere momenten die mij zijn bijgebleven. Het eerste moment is natuurlijk de start, het hele concept bedenken, vormgeven en uitvoeren zijn zeker momenten die mij zijn bijgebleven. Natuurlijk onthoud je ook het moment dat je het eerste personeel aanneemt of ontslaat maar het meest positieve wat mij is bijgebleven is elke stap die je zet, die je ook daadwerkelijk verder brengt. Het is belangrijk om elk succes te vieren!