Vincent de Schepper is directeur van het bedrijf OOXOO. Zij bestaan uit een team vol chatbot-experts die organisaties de mogelijkheid biedt op interactie met hun publiek. Maar waar houdt hij zich mee bezig naast zijn werk als directeur? Waar krijgt hij energie van? En wat is zijn grootste droom?

Wie is Vincent de Schepper?

Mijn naam is Vincent de Schepper (50) en mijn professionele carrière ben ik gestart als huisarts. Door een capaciteitsprobleem op de (medische) arbeidsmarkt ben ik in de internet business beland bij het ondernemerschap. Twintig jaar geleden hebben wij een online platform (waarneembemiddeling.nl) bedacht en gebouwd. Daarna volgde al snel een medisch uitzendbureau wat nu BKV heet. En inmiddels maken we in een volgende onderneming kunstmatig intelligente chatbots die klanten in alle sectoren helpen door meer omzet, met minder kosten en hogere klanttevredenheid te realiseren. Zo hoort techniek in mijn ogen te werken; uitdagingen van nu oplossen met antwoorden van morgen. Daarnaast ben ik gastspreker over het thema digitale transformatie o.a. op Nyenrode Business University en congressen. In mijn vrije tijd doe ik onder andere aan trailrunning en ga ik graag naar livemuziek.

Waar krijg jij energie van?

Met andere ondernemers praten geeft mij energie. Verder krijg ik energie van oplossingen en kansen bedenken, maar ook van het praten over innovatie en digitale transformatie. Hardlopen past ook in dit rijtje.

Wat is je grootste droom? 

Een internationale organisatie bedenken en uitrollen, die de wereld een beetje beter maakt met inzet van de nieuwste technieken.

Welke tip zou jij iedereen mee willen geven?

Alle bedrijven of activiteiten die bestaan, hoe groot of perfect of uniek ook, zijn ooit door iemand bedacht. Alles is begonnen als gedachte, dus droom groot!

Wat is jouw levensmotto/quote? 

Meer dan in het verleden, ben ik geïnteresseerd in de toekomst want daarin ben ik van plan te leven (Albert Einstein).