Ursula van Weert is bestuurder bij StiB. Zij zijn als bedrijf het steunpunt voor informele zorg in Breda. Waar houdt zij zich mee bezig naast haar werk als directeur? Waar krijgt zij energie van? En wat is haar levensquote?

Wie is Ursula van Weert?

Mijn naam is Ursula van Weert en ik ben bestuurder bij StiB. Lang geleden ben ik begonnen in de verpleging en daarna heb ik vooral extramuraal in de gezondheidszorg gewerkt. Tussendoor heb ik een uitstapje naar de kunstacademie gemaakt. Creativiteit heeft mijns inziens niet alleen met kunst te maken maar heeft mij ook verder geholpen in werkprocessen. De rode draad in mijn carrière is dat ik binnen no-time in elke nieuwe werkomgeving op een leidinggevende positie terecht kwam. Verder heb ik veel uiteenlopende interesses. Naast graag samen met mijn gezin met 3 volwassen kinderen te zijn, reis ik graag en geniet ik van het lopen in de natuur.

Waar krijg jij energie van?

Sinds 2012 werk ik als bestuurder bij StiB en daar haal ik veel voldoening uit omdat het ertoe doet en we daarnaast het verschil kunnen maken voor de mantelzorger. Mantelzorgers zorgen lange tijd onbetaald voor iemand in hun omgeving. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorg, daar kiezen mensen meestal niet voor. Het overkomt ze, omdat ze een persoonlijke band hebben met iemand die zorg nodig heeft. Wat begint met een uurtje zorgen per week, kan soms uitlopen tot dag en nacht voor een ander klaar staan. Dan kan mantelzorg een zware belasting worden. De mantelzorger kan gratis bij StiB terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Daarnaast verzorgt StiB namens de gemeente Breda de Mantelzorgwaardering. Het geeft me ook erg veel energie als ik medewerkers kan stimuleren en zien dat ze zich ontwikkelen.

Wat is jouw levensquote? 

De meest succesvolle mensen zijn degene die goed zijn in een plan B.