Seth Blanjaar is de directeur van het bedrijf Leunzorg. Zij zetten nieuwe wooninitiatieven op voor bewoners met een verstandelijke beperking. Waar houdt hij zich mee bezig naast zijn werk als directeur? Waar krijgt hij energie van? En wat is zijn grootste droom?

Wie is Seth Blanjaar?

Mijn naam is Seth Blanjaar en ik ben vader van de twee liefste kinderen die ik ken (maar ik ben vast niet de enige…). Daarnaast ben ik dol op sporten en doe ik aan tennis, wandelen, yoga en pilates. Mijn loopbaan is wat bijzonder aangezien ik twee keer helemaal geswitcht ben van sector. De eerste 10 jaar van mijn loopbaan heb ik gewerkt in de volkshuisvesting om vervolgens over te stappen naar accountancy. Samen met iemand heb ik, ook 10 jaar lang, een administratiekantoor gehad. Mijn rol richtte zich voornamelijk op fiscaal en bedrijfseconomisch advies aan ZZP’ers en eigenaren van bedrijven met 1 tot 20 medewerkers. Ik heb hier ontzettend veel meegemaakt en geleerd, zo heb ik gezien hoe mensen bedrijven samen starten, beëindigen, groeien, krimpen, omgaan met personeel en hun bedrijf combineren met hun privéleven. Twee jaar geleden heb ik besloten mijn aandelen te verkopen en weer terug het maatschappelijk werkveld in te gaan. Momenteel ben ik directeur van het bedrijf Leunzorg en verantwoordelijk voor de algehele organisatie, financiën en het opzetten van nieuwe wooninitiatieven voor bewoners met een verstandelijke beperking.

Waar krijg jij energie van?

Sporten! En in mijn werk van het creëren van nieuwe kansen, aangaan van nieuwe samenwerkingen, groei en af en toe de tijd nemen om bij onze projecten langs te gaan en te ervaren dat onze bewoners daar met heel veel plezier en geluk wonen. Ze komen vaak of vanuit een thuissituatie of vanuit grote organisaties met veel regels. Bij ons ervaren ze erg veel zelfregie en zie ik ook bij hen nieuwe contacten en groei ontstaan.

Wat is je grootste droom? 

Mijn ondernemingsdrift en groei combineren met echt van betekenis zijn voor mens en maatschappij. Precies datgene wat ik de afgelopen twee jaar aan het doen ben. Wie weet waar ik over een (paar) jaar weer van ga dromen.

Welke tip zou jij iedereen mee willen geven?

Blijf vooral doen wat je doet als je er heel blij van wordt, de enige beperkingen in het leven zijn die, die je jezelf oplegt. Dan denk je misschien dat klinkt wel heel makkelijk en dat is het zeker niet, maar in de meeste situaties kan je hier verder mee komen dan je soms zelf denkt.