Lianne de Bie is directeur van het bedrijf Slow Food Youth Network Nederland. Zij zijn een jongerenbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Waar houdt zij zich mee bezig naast haar werk als directeur? Waar krijgt zij energie van? En wat is haar grootste droom?

Wie is Lianne de Bie?

Mijn naam is Lianne de Bie en samen dingen DOEN vind ik het leukste wat er is. Daarnaast ben ik graag onderdeel van een netwerk, beweging of groep die samen werkt aan een betere wereld. Dit is ook de reden waarom ik directeur geworden ben van Slow Food Youth Network Nederland, een organisatie die jongeren verenigd om samen te werken aan een beter en eerlijker voedselsysteem.

Waar krijg jij energie van?

Samen met een groep mensen vanuit een inspirerende plek werken aan een betere wereld én daar flink wat lol en plezier bij hebben. Dat is waar ik de allermeeste energie van krijg!

Wat is je grootste droom?

Mijn grootste droom is om een plattelandsontwikkelingsprogramma te ontwikkelen, wat op lokaal niveau gemeenschappen nieuw leven inblaast en voedselproductie en ambacht weer centraal stelt. Hoe of wat weet ik nog niet maar ik geloof dat de puzzelstukjes wel op hun plek zullen vallen.

Welke tip zou jij iedereen mee willen geven?

Zeg gedag, lach en help de ander een handje. Daar wordt iedereen blij van.

Wat is jouw levensquote?

‘Ik ben omdat wij zijn’.

 

PS. Deze foto is een paar weken geleden op een garnalenkotter gemaakt, ik sta nog wat laatste dingen te regelen en ben ondertussen heel enthousiast dat we zo de zee op gaan. We waren op pad met de SFYN Academie. Deze organiseren we jaarlijks voor jonge voedselveranderaars waarin we hen zoveel mogelijk van de voedselketen laten zien. Een groot onderdeel daarvan is dat we op pad gaan en door weer en wind heen leren over waar ons voedsel vandaan komt.