Edwin Schalk is de Managing Director bij het bedrijf Ifunds. Met hun slimme producten en oplossingen willen zij hun klanten helpen om meer sociale impact te realiseren. Waar houdt hij zich mee bezig naast zijn werk als directeur? Waar krijgt hij energie van? En wat is zijn levensmotto?

Wie is Edwin Schalk?

Mijn naam is Edwin Schalk (50) en ik ben Managing Director van Ifunds. Al vele jaren houd ik me samen met onze medewerkers bezig met complexe CRM & financiële software voor professionele non-profit organisaties zoals grote(re) goede doelen en verenigingen, omroepen, politieke partijen en vermogensfondsen. Dat doen we omdat we met het inzetten van moderne (Microsoft) technologie de wereld een stukje mooier en beter willen maken. Ifunds is dan ook een echte social enterprise: het combineren van ondernemerschap met een gezond verdienmodel dat we gebruiken om onze klanten te helpen meer positieve impact te maken.

Waar krijg jij energie van?

Behalve van een lekker potje (race)fietsen krijg ik er dan ook altijd weer energie van als we weer een mooi stuk IT-gereedschap kunnen opleveren aan een mooie klant. De soort complexe implementatie projecten die wij uitvoeren gaan lang niet altijd en alleen maar over rozen en het doel is een mooie, gelukkige en bestendige relatie met onze klanten “in good times and bad times”. Onze droom daarin is natuurlijk om zoveel mogelijk klanten te laten genieten van onze producten en diensten en ze te ontzorgen op IT-vlak. Hun kerncompetentie ligt namelijk heel ergens anders.

Welke tip zou jij iedereen mee willen geven?

De tip die ik alle collega-directeuren en ondernemers mee wil geven is “hope is not a strategy”. Naar het gelijknamige boek (van een tijd geleden, wel heel Amerikaans).

Wat is jouw levensmotto?

En verder houd ik meer van halfvolle dan van halflege glazen maar om dat nou een motto te noemen 🙂