Anco van Vliet (27) is de oprichter van Luxonos, het bedrijf dat apparatuur en technisch personeel verleent aan bedrijfscongressen, beursstands en feesten. Maar waar houdt hij zich mee bezig naast zijn werk als directeur? Waar krijgt hij energie van? En wat is zijn grootste droom?

Wie is Anco van Vliet?

Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen als dj op kinderdisco’s. Later werden dit bruiloften, bedrijfsfeesten en hockeyfeesten. Na de middelbare school ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Tegelijkertijd heb ik mijn hobby als dj voortgezet, wat langzaam maar zeker een fulltime job werd. Tussen het werken door sport ik graag, zo doe ik al een aantal jaar de triatlon. Eigenlijk vind ik elke sport wel leuk, redelijk recent ben ik ook begonnen met windsurfen.

Waar krijg jij energie van?

Ik krijg energie van projecten die slagen. Van mensen om mij heen die zin hebben om iets nieuws te proberen en hier vervolgens vol voor durven te gaan. In een team werken waarbij iedereen denkt; ‘waarom niet?’

Wat is je grootste droom?

Mijn grootste droom is Luxonos steady te laten draaien zonder mij. Uiteraard zou ik er wel dagelijks bij betrokken willen zijn, maar mijn doel is dat dit niet meer nodig is. Daarnaast zou ik later graag mijn netwerk willen gebruiken om andere ondernemers te helpen. Het lijkt mij heel fijn om de juiste mensen aan elkaar te koppelen waardoor er mooie dingen kunnen ontstaan.

Welke tip zou je iedereen mee willen geven?

Mijn tip voor andere ondernemers: zorg ervoor dat je in een vroeg stadium opzoek gaat naar de juiste mensen. Probeer je team uit te breiden met mensen die een hart voor de zaak hebben.

Wat is jouw superkracht?

Stress is iets wat ik alleen ken als woord. Zelfs toen de coronacrisis zijn intrede maakte en wij van de een op de andere dag een lege agenda kregen raakte ik niet gestrest. Ik ging opzoek naar mogelijkheden en wat er nog zou kunnen, binnen 2 maanden zaten wij weer op dezelfde omzet als diezelfde maand vorig jaar (de gewenste groei even weggelaten).