Marco van Opijnen nieuwe tafelvoorzitter én gastblogger Directeuren Netwerk

 

Marco van Opijnen is de nieuwe tafelvoorzitter voor Directeuren Netwerk in de regio’s Rotterdam/Den Haag en West-Brabant. Ook treedt hij vanaf nu regelmatig op als gastblogger op onze site, met hieronder direct zijn debuut. Maar eerst stelt hij zich graag even voor. “Mijn passie in het leven gaat over het ontwikkelen van mensen. De beste versie van jezelf worden vanuit de talenten waarmee je bent geboren. Als tafelvoorzitter wil ik graag dat de deelnemers aan de netwerklunches ook het beste van zichzelf laten zien. Dat mensen tevoorschijn komen en gezien en gehoord worden. Iedereen heeft zoveel moois te bieden. Zo kunnen we optimaal van elkaar leren en profiteren van elkaars kwaliteiten. Ik kijk uit naar boeiende, inspirerende lunches”, aldus Marco.

 

Vanuit zijn bedrijf Van Opijnen Coaching geeft Marco onder meer leiderschapstrainingen, doet hij aan teamvorming en werkt hij aan persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling van mensen. “Talenten moeten zich kunnen ontplooien en meningen moeten ongezouten op tafel komen. Ik zal tijdens de lunches die ik voorzit dan ook niet als scheidsrechter optreden. Mijn stijl is los begeleidend, met respect voor het proces wat aan tafel plaatsvindt. Ik vind het leuk om op een bijzondere manier het gesprek te openen en kennis met elkaar te maken. Van daaruit komen er mooie onderwerpen naar voren waarvan we er enkele uitkiezen die we samen kunnen uitdiepen. En over mooie onderwerpen gesproken; wat te denken van mijn eerste gastblog over ‘het werkgeluk van een mens’ of liever: het werkgeluk van een directeur!

 

Heb jij de zes aspecten van menselijk geluk vervuld?

“Werk maakt gelukkig. Maar alleen als aan bepaalde voorwaarden wordt gedaan. Zeker als je kijkt naar de zes ingrediënten van menselijk geluk:

  1. Zekerheid: we hebben behoefte aan basiszekerheden
  2. Onzekerheid: wanneer alles voorspelbaar is; zonder verrassingen zijn we niet gelukkig
  3. Ergens bij horen: onderdeel zijn van een vereniging, een team of een bedrijf
  4. Uniciteit: we willen als uniek persoon gezien, gehoord en gewaardeerd worden
  5. Groeien: ontwikkelen vanuit onze kwaliteiten, leren en werken aan persoonlijk groei
  6. Geven: onbaatzuchtig iets betekenen voor een ander of je omgeving

Wanneer we deze zes aspecten vervuld hebben in ons leven, ervaren wij geluk. Maar als je dit alles vertaalt naar je bedrijf. Hoe ziet het plaatje er dan uit?”

 

Geef je medewerkers de ruimte

“Zekerheid (1) kun je vertalen naar salaris, werkomgeving en de juiste middelen om mee te werken. Het belangrijkste is echter vertrouwen. De zekerheid van het krijgen van vertrouwen is essentieel voor een mens, en ook voor je bedrijf. Hierdoor ontstaat autonomie en een hogere mate van zelfstandigheid, wat weer bijdraagt aan uniciteit (4) en groeien (5).

Door zelfstandigheid en autonoom handelen van een persoon vanuit zijn of haar kwaliteit komt er veel meer energie vrij. Die vertaalt zich naar werkplezier en bereidheid. Hierdoor gaan mensen meer geven (6) en er ontstaat een hoge vorm van acceptatie door de omgeving, waardoor de teamvorming naar een hoger niveau gaat. (3). Op deze manier wordt het voor directeuren ook leuker, want zeg nou zelf: controleren en mensen continu moeten aansturen zijn toch de minst leuke facetten van het directeurschap. Medewerkers die de vrijheid en ruimte krijgen om te laten zien wat ze kunnen, hebben meer werkplezier en willen een stapje extra zetten voor het bedrijf. Hij of zij kan in de verkregen ruimte meer experimenteren en investeren. Ik spreek hier bewust niet van fouten maken, omdat ‘fouten’ eigenlijk investeringen in een beter resultaat zijn. Dit geeft ook wat spanning en onzekerheid (2). Hierdoor ontstaat juist innovatie en groei.”

 

Werkgeluk begint met vertrouwen

“Werkgeluk en de weg er naartoe zijn zaken om eens over na te denken en met elkaar te delen. Dit kan in vele vormen, dus kies wat bij jullie bedrijfsvoering past. Een mens is en blijft een mens. Ook ons werkgeluk begint met vertrouwen!”

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.