Hermen Heinen, directeur van Enrise, geeft vijf tips voor meer zelfwerkzaamheid

“Loslaten doe je niet alleen tijdens vakantieperiodes”

 

Niet alleen tijdens vakantieperiodes, maar ook bij langdurige afwezigheid van een directeur/eigenaar moet een bedrijf blijven draaien. Voor optimale continuïteit is het dan ook noodzakelijk dat je als directeur geen rol meer hebt in het primaire proces. Dat gaat niet zolang je niet los kunt laten en je medewerkers geen verantwoordelijkheden geeft. Bij software-ontwikkelaar Enrise brengen ze nu al zo’n vijf jaar creatieve, doelgerichte zelfwerkzaamheid in de praktijk via zelfsturende teams. DNN-lid en Enrise-directeur Hermen Heinen licht de filosofie van zijn bedrijf toe en geeft vijf waardevolle tips.

 

Tip 1: Zorg dat verantwoordelijkheid in het DNA van het team zit

“Zeker in een software-ontwikkelingsproces is het van belang dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor dat waar hij mee bezig is. Het is geen fabriekswerk. Creativiteit is extreem belangrijk bij het leveren van een goede oplossing. Iedereen moet werken vanuit het doel van het project, en daarmee de aan hem toegewezen taak zo goed mogelijk zien uit te voeren. Deze verantwoordelijk is vanuit onze optiek niet op te dragen of te managen, maar moet in het ‘DNA’ van het team zitten. Daarom hebben we gekozen voor zelfsturende of zelfmanagende teams, zodat ieder teamlid deze verantwoordelijk ziet en pakt. De meerwaarde is duidelijk voor de klant: het komt de eindoplossing/het eindproduct en goede.”

 

Tip 2: Geef medewerkers echt de ruimte

“Loslaten gaat een stapje verder dan delegeren. Delegeren is iemand een bepaalde taak geven. Dat kan iedereen. Maar iemand echt de ruimte geven zijn eigen oplossing te bedenken, en die dan ook nog eens voldoet. Dat is andere koek. Loslaten is heel moeilijk en het gaat nog vaak zat mis. Maar als je iemand verantwoordelijk wilt maken, dan moet hij ook echt die verantwoordelijkheid kunnen pakken. Uiteraard kan je hem/haar als directeur daarbij helpen en input geven. Maar altijd coachend. Zonder loslaten, bestaan er dus geen zelfsturende teams.”

 

Tip 3: Je moet groeien in loslaten

“Wie niet kan loslaten, is geen goede directeur. Dat is natuurlijk onzin. Het is maar net op welke grond je iemand of een bedrijf succesvol vindt. Ik weet zeker dat er bedrijven zijn die het heel goed doen (financieel, hoge klanttevredenheid of medewerkerstevredenheid) en waar een directeur aan het roer staat die absoluut niet los kan laten, maar alles op zijn manier doet. Ik kan dus alleen kijken naar mijn eigen bedrijf. Ik geloof er wel in. In ons bedrijfsmodel is loslaten wel een belangrijke eigenschap die je moet bezitten en moet blijven ontwikkelen. Loslaten is ook niet iets wat je van de ene op de andere dag (goed) doet. Daar moet je in groeien.”

 

Tip 4: Laat los in goede en in slechte tijden

“Niet alleen als het goed gaat, maar juist als het minder gaat, moet je aanspraak maken op de verantwoordelijkheid van je medewerkers en hen betrekken bij de problematiek. Dan kom je er met z’n allen doorheen. Als je dat in slechte tijden niet doet, doe je op meerdere vlakken een stap terug. En waarom zou je het weer naar je toe trekken? Daar zit toch de gedachte achter dat de medewerkers het niet goed hebben gedaan. Maar is dat nou echt de reden dat het minder gaat?”

 

Tip 5: Kijk ook eens in de spiegel

“Als het niet aan de medewerkers ligt, waarom zou je hen dan weer gaan beperken in hun verantwoordelijkheid? Belangrijker is om in de spiegel te kijken en je eigen rol en functioneren onder de loep te nemen: wat had ik kunnen doen om deze dip te voorkomen en wat kan ik er nu aan doen om er uit te komen?”

 

Enrise bedenkt technische, creatieve oplossingen vanuit zelfsturende teams

Bij Enrise in Amersfoort wordt hoogwaardige software voor het web gebouwd. Denk hierbij aan complete webshops en portals, maar ook aan specialistische onderdelen zoals Big Data-systemen, API’s (Application Programming Interfaces) en zoeksystemen. Het bedrijf werkt voor gevestigde namen als NOS, Simpel.nl, NCOI, Ziggo en Elsevier. “We bedenken technische, creatieve oplossingen die de mens dienen”, zegt Hermen. “Een recent project waar ik erg trots op ben, is de opzet van een compleet nieuwe, flexibele en schaalbare infrastructuur en portal voor telecomprovider Simpel.nl. Hiermee kunnen ze sneller dan de concurrentie nieuwe acties ontwikkelen.” Belangrijk bij dit project, maar ook voor alle andere projecten bij Enrise is de keuze voor gespecialiseerde zelfwerkzaamheid in teamverband, waarbij iedere medewerker een belangrijke rol speelt. “Daar hebben we bewust voor gekozen”.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.