Trivento-directeur Gert Oortgiesen geeft toekomstbestendigheidstips

Proef de kracht van zelforganiserende teams aan de lunchtafel in Amersfoort

 

“Wil je als organisatie of bedrijf stil blijven staan of jezelf continu blijven ontwikkelen? Die keuze lijkt me niet zo moeilijk”, zegt Gert Oortgiesen, directeur van ICT-bedrijf Trivento. Hij maakt met zijn onderneming ‘software waar je blij van wordt’ en heeft een paar jaar terug de bestaande bv-structuur binnen zijn organisatie overboord gegooid en zelforganiserende teams in het leven geroepen. “Waarom? Omdat medewerkers zo gestimuleerd worden tot het bedenken en ontwikkelen van nieuwe diensten en proposities en daarin een eigen verantwoordelijkheid hebben. Daarmee vergroten we onze toekomstbestendigheid”, zegt Gert. Zijn zelforganiserende teams een hype of een noodzaak? Hij vertelt er nu een beetje en op 17 mei alles over tijdens de gastlunch in een van de nieuwe locatiesteden van Directeuren Netwerk: het gastvrije Amersfoort.

 

Waarom die switch naar zelforganiserende teams?

“Bij Trivento geloven we in een ‘always on’-economie, waarin online dienstverlening en digitale processen een leidende rol spelen. Processen die de klant centraal stellen en technologie die erop gericht is software te realiseren die zorgt voor een geweldige customer experience en onderscheidend vermogen van onze klanten. ”

 

En dat kan niet in een normale bv-structuur of andere ondernemingsvorm?

“Wat ons betreft niet. We wilden innovatief krachtig blijven en geen dertien in een dozijn-bedrijf worden met een statische hiërarchische organisatie. Er moest leven in de brouwerij komen, en we moesten in staat zijn om te anticiperen op de (technologische) ontwikkelingen die rapper zijn dan Max Verstappen. Daarom hebben wij onze organisatie ingericht in zogenoemde tribes. Dit zijn zelforganiserende eenheden die snel kunnen reageren op een veranderende markt. Bovendien komen hier de passie en professionaliteit van onze specialisten meer tot bloei. We hebben nu zo’n 85 mensen in dienst, maar we willen met dit organisatiemodel verder groeien naar 150 medewerkers met behoud van ons huidige DNA.

Overigens kunnen ook freelancers of externen deel uitmaken van zelforganiserende teams, maar zij moeten wel de visie en de droom van het bedrijf ondersteunen.”

 

Hoe ziet zo’n tribe of zelforganiserend team er dan uit?

“Ieder team bestaat uit een aantal mensen dat zich focust op en gespecialiseerd is in een bepaalde discipline of dienstverlening. Elke ‘tribe’ heeft een ‘aanvoerder’ die het DNA van de onderneming uitdraagt en bewaakt. De ideale omvang van een team is 25 mensen. De tribes/cellen worden gefaciliteerd door centraal georganiseerde services als marketing, sales en finance.”

 

Wat jullie kunnen, kunnen anderen ook?

“Uiteraard. Voor een heel klein bedrijf met vijf medewerkers is het wellicht niet nodig om met teams te werken, maar voor grotere bedrijven is het goed om te kijken wat de mogelijkheden zijn, en vooral wat het je brengt als onderneming. Zelforganiserende teams brengen het beste in je medewerkers naar boven. Zij kunnen zich ontwikkelen, werken samen aan resultaat, vullen elkaar aan, ondernemen zelfstandig, hebben een eigen verantwoordelijkheid… moet ik nog even doorgaan? Samen met alle teams vorm je een krachtig bedrijf. Zie het als een voetbalteam met een aanvoerder, middenvelder en een linksback. Individueel even waardevol, maar samen sterk en onmisbaar.”

 

Wat moet je doen om ‘zelforganiserend’ en ‘digitaal’ toekomstigbestendig te zijn?

Gert Oortgiesen geeft enkele tips.

 

Tip 1: Bepaal je stip aan de horizon

“Weet waar je naartoe wilt als organisatie. Formuleer een duidelijke visie die organisatiebreed wordt gedragen en gedeeld. Zoek de beste mensen – of leidt ze op – die samen met jou de weg naar meer succes kunnen bewandelen.”

 

Tip 2: Blijf de technologische ontwikkelingen en trends volgen en anticipeer daarop

“De technologische ontwikkelingen en trends volgen elkaar in rap tempo op. Vaak sneller nog dan je je kunt voorstellen. Wil je je als bedrijf onderscheiden dan moet je digitaal meekunnen en maximaal wendbaar zijn. Investeer daarin. Zorg dat je schaalbaar en 24/7 beschikbaar bent. Gebruik software om dat te realiseren. Software dus, waar je blij van wordt.”

 

Tip 3: Blijf je medewerkers prikkelen

Als aantrekkelijke werkgever maak je meer kans om je te profileren en je staande te houden in de concurrerende wereld. Blijf je medewerkers prikkelen om met ideeën te komen en deze te realiseren. Geef hen de ruimte om zich te ontwikkelen en te ontplooien, en geef ze ook verantwoordelijkheden. Stimuleer ondernemerschap. Dat kan dus prima in een zelforganiserend team.”

 

Meer te weten komen over hoe je zelforganiserende teams kunt formeren en toekomstbestendig kunt blijven? Meld je nu aan!

Schuif ook aan op 17 mei in Amersfoort en kom alles te weten over zelforganiserende teams, software waar je blij van wordt en het vergroten van je toekomstbestendigheid. Meld je hier direct aan voor onze inspirerende gastlunch met Gert Oortgiesen. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.