“Een goede overdracht = een rustgevende vakantie!”

 

Ondernemers hebben die eigenlijk wel vakantie? Die zijn toch altijd met hun werk bezig? En op het strand liggen, levert misschien nog wel meer stress op. Hoe kunnen ondernemers nou toch voor, tijdens, maar ook na een vakantie lekker ontspannen? Want even bijtanken, nieuwe energie en nieuwe inzichten opdoen, is gewoon belangrijk. Wie heeft er tips waar we allemaal heerlijk rustig van worden? Die vragen legden we onder meer via Facebook en LinkedIn voor aan ondernemend Nederland. Dat leverde de nodige likes en suggesties op. Ook geven we zelf nog een paar stress-verminderende tips.

 

Tip 1: begin tijdig met afronden werkzaamheden

Het is geen goed idee om net voor je op vakantie gaat alles nog even op de laatste dag te doen. Bouw werkzaamheden geleidelijk af. Zorg dat je in de week voor je vakantie begint geen belangrijke afspraken meer in je agenda hebt staan. Til die over de vakantie heen. Zo kun je lopende zaken rustig afronden en de ‘tent’ met een gerust gevoel achterlaten.

 

Tip 2: een goede overdracht = een rustgevende vakantie

Wie doet wat tijdens jouw afwezigheid? Laat dat op tijd weten aan je medewerkers. Maak duidelijk wie wat moet doen en welke zaken prioriteit hebben. Als er formulieren of contracten zijn, waar per se jouw krabbel onder moet; plan dan dagen/tijdstippen in waarop je het best bereikbaar bent op je vakantieadres zodat je online nog je akkoord kunt geven. Ook voor andere (spoedeisende) zaken, kun je je bereikbaarheid en de gewenste tijdstippen natuurlijk doorgeven aan je medewerkers.

 

Tip 3: laat je inspireren

Of je nu gaat luieren aan het Spaanse strand, gaat wandelen in de Zwitserse bergen, duiklessen volgt in Zuid-Afrika of gaat survivallen in de jungle; dit kan naast plezier ook de nodige inspiratie opleveren. Een andere omgeving en het leegmaken van je hoofd zorgen wellicht voor sprankelende nieuwe ideeën. Je kunt natuurlijk ook een paar boeken meenemen over ondernemen, zoals ‘De kunst van succesvol ondernemen’ (P. Mars), Ondernemen is net reizen’ (Oscar Bulthuis), ‘Nooit af (Martijn Aslander) of ‘Een werkweek van 4 uur’ (Timothy Ferriss).

 

Tip 4: lees (als je tijd hebt) het boek ‘Een werkweek van 4 uur’

In dit boek laat de steenrijke auteur Timothy Ferriss het achterhaalde idee van eerst werken, dan leven helemaal los. Hij geniet nu al volop van een luxueus leven. Hoe? Niet door een flink gevulde bankrekening, maar door het optimaal benutten van nieuwe economische factoren als tijd, mobiliteit en flexibiliteit. Ferriss wijst je in een aantal stappen de weg naar een leven met minder werkuren, meer vrije tijd en ook nog eens geld om uit te geven. Realistisch? Lees het boek tijdens je vakantie en wie weet?

 

Tip 5: vroeg opstaan, doet wonderen

Kun je het werken toch niet laten tijdens je vakantie, sta dan zo vroeg mogelijk op en doe wat je moet doen binnen een afgebakende tijd. Dan kun je de rest van de dag effectief benutten met je gezin en genieten van je verblijf thuis of op je vakantieadres.

 

Wij wensen je een welverdiende vakantie toe!

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatief en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.