“Ingeslagen weg van nog meer verbinding en persoonlijke ontwikkeling verder vervolgen”

“Trots op wij-gevoel tijdens geslaagd landelijk event over effectief leiderschap en groei”

 

“Beste leden van Directeuren Netwerk Nederland en overige aanwezigen en betrokkenen. Wat was ik trots op jullie tijdens het meer dan geslaagde event ‘Inspirerende inzichten, bijzondere uitzichten’ dat we op 25 mei hielden. Mede dankzij jullie inbreng werd de dag een groot succes. De locatie, het fraaie kasteel Maurick in Vught, en – zo mag ik hopen – de inhoud van het programma brachten het beste in jullie naar boven.

 

Er werd veel gelachen, aandachtig geluisterd, intensief gediscussieerd, genoeg gedronken en lekker gegeten. Maar wat vooral overheerste, was het wij-gevoel. En daar gaat het om bij Directeuren Netwerk Nederland. Anders dan bij onze concurrenten draait het bij DNN om gelijkgestemdheid, kennis en inhoud. Alles mag, niets is verplicht. Wij zijn DNN, dé netwerkregisseurs voor ondernemende directeuren. Deze dag zie ik dan ook als een absolute stimulans om de ingeslagen weg van nog meer verbinding en persoonlijke ontwikkeling verder te vervolgen.

 

Goed leiderschap heeft niets te maken met managen

En over persoonlijke ontwikkeling, of liever persoonlijk richtingsbesef gesproken. Daar vertelde spreker en inspirator Remco Claassen een treffend en sprankelend verhaal over. Ik zat vooraan, keek een paar keer om en zag jullie genieten van het boeiende betoog. De nodige lachsalvo’s werden afgewisseld met stiltes, om toch vooral niets te hoeven missen. Claassen eindigde zijn betoog met “If it is to be, it’s up to me”. Met deze quote van de Afro-Amerikaanse kunstenaar William H. Johnson gaf hij aan dat effectief leiderschap niets te maken heeft met nog meer managen om zaken gedaan te krijgen. Goede leiders managen niet, maar stimuleren en inspireren hun medewerkers. Daar wordt iedereen, en daarmee ook het bedrijf, alleen maar beter van. Kern van het verhaal: volg je dromen, versmelt passie met talent. Maar doe het vanuit jezelf. Dat geeft energie. En ik kan het daar alleen maar roerend mee eens zijn. Directeuren, benut deze energie!

 

Kennisdeling en beleving in firecamp-sessies

Het betoog van Claassen was een van de onderdelen van het gevarieerde programma dat we voor u hadden samengesteld. Verbinding, verdieping, uitdagingen, verrassingen en culinaire hoogstandjes waren de hoofdingrediënten van het event. Trots was ik op de uitreiking van de award aan de beste DNN-ambassadeur: Angelique Wijnen van Prospeqtive uit Eindhoven. Zij heeft steeds voor extra gasten en daarmee nog meer levendigheid gezorgd aan de netwerklunchtafel van DNN. En het zou toch mooi zijn als dit voorbeeld in groten getale navolging krijgt. Ook daar worden we allemaal beter van. We doen het tenslotte samen. Het deed me dan ook goed dat alle aanwezigen gedurende de dag met elkaar in gesprek gingen en zich op verschillende manieren lieten bijpraten en inspireren op het gebied van zakelijke ontwikkelingen, leiderschap en groei. Voor mij persoonlijk vormde de firecamp-sessies een van de hoogtepunten. Deze inspiratiesessies brachten een schat aan beleving en kennisdeling over onderwerpen als de zin en onzin van bedrijfsmissies en -visies, groeien in zeven stappen, de inzet en het omgaan met social media en zit leiderschap in uw bloed?… Gezien de belangstelling – de meeste sessies zaten vol – en de hoofdzakelijk positieve feedback waren jullie enthousiast over de sessies.

 

Effectief platform voor ondernemende directeuren

Wat we tijdens het event met jullie hebben bereikt, is precies dat wat we voor ogen hadden toen ik in 2010 samen met Dorine van der Wijk het netwerk oprichtte. We zijn begonnen met Directeuren Netwerk Nederland vanuit onze gezamenlijke passie en overtuiging om een netwerk te bouwen dat anders is dan andere netwerken. We willen jullie op een hoger niveau brengen en zorgen voor zakelijke en persoonlijke groei. Daarbij gaan we op zoek naar wat jullie verbindt. En juist verbinding maakt Directeuren Netwerk Nederland zo sterk en uniek. Dat bleek ook op 25 mei weer. En wat mij betreft, blijven we dit nog heel lang doen. Blijven we netwerken en inspirerende events organiseren. Niet alleen fysiek. Ook online. We willen uitgroeien tot een prachtig en effectief platform waar jullie 24/7 terecht kunnen voor zakelijke en persoonlijke groei in de breedste zin van het woord. Want, wij zijn DNN, dé netwerkregisseurs voor ondernemende directeuren.”

 

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatief en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.