Zakelijk groeien dankzij een ‘zweverige’ workshop op 15 november?..

 

Wij van Directeuren Netwerk willen graag dat onze leden zakelijk én persoonlijk groeien. Dat je daarbij lekker in je vel zit en ook nog eens stressvrij rondloopt, wil nog weleens helpen. Daarom houden we op 15 november in Breda de gezondheidsbevorderende workshop: mindfulness, ademhalingstechnieken en yoga. Dit alles onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Dorinda Farver, lid van Directeuren Netwerk en oprichter/eigenaar van Yogasite.nl. Haar bedrijf biedt Nederland al meer dan tien jaar verschillende yogastijlen in de vorm van lessen, workshops en yogaproducten. Te zweverig? Alleen voor vrouwen? Dorinda weerlegt alvast een paar stellingen vol vooroordelen…

 

Yoga is vooral voor vrouwen. Geef mij maar sport of een andere ontspannende bezigheid!

 

“Yoga is meer dan vijfduizend jaar geleden ‘ontworpen’ voor mannen, door mannen. Het is niet alleen bedoeld voor ontspanning, maar ook om je (zwakste) spieren te versterken, waarbij je uiteindelijk op zoek gaat naar de perfecte balans tussen lichaam, emotie en geest. Om het maar even in het Engels te zeggen: basically it means it’s hard as Hell, which really kicks your ego’s ass if you thought it was going to be easy and boring

 

Alleen lenige mensen hebben wat aan yoga. Stijve harken kunnen beter achter hun bureau blijven zitten…

 

“Als je al stijf bent en vastgeroest zit, komt dat omdat je niet genoeg beweegt. Je kunt ervoor kiezen om achter je bureau te blijven zitten, maar dan wordt het alleen maar erger. Je kunt er ook voor kiezen om eens een andere richting in te slaan, nieuwe paden te bewandelen. Niet bang zijn voor het onbekende, maar lef te tonen. Daardoor groei je als persoon.”

Directeuren en yoga is net zoiets als Donald Trump en Hillary Clinton. No perfect match! 

“Eerlijk gezegd wil ik de Amerikaanse politiek even helemaal links laten liggen. Ik focus me liever op yoga. En als het gaat om directeuren en yoga… yoga is een tool om scherper te worden, intuïtiever, meer gemotiveerd, sterker. Wil je echt weten wat yoga inhoudt en wat je er ook zakelijk aan hebt? Probeer het dan gewoon eens! Gooi die schroom van je af. Dan pas weet je of directeuren en yoga echt matchen.”

 

Mindfulness? Kan ik daarmee meer inkomsten genereren? 

 

“Als het nemen van verstandige besluiten meer geld oplevert, zou ik zeggen: ja!”

 

Ook zonder ademhalingstraining kan ik mijn hoofd prima controleren

 

“Mee eens. Soms hebben we inderdaad rust in ons hoofd. Sommigen zijn ‘natural yogis’ en hebben geen oefeningen of ademhalingstrainingen nodig. Geavanceerde yoga is feitelijk niets doen vanuit een rustige en kalme geest. Maar de meesten van ons zijn niet kalm en rustig, en daarom kunnen ze profiteren van de tools die yoga en mindfulness bieden. Die brengen het beste in je naar boven en zorgen dat je in topvorm raakt. Wel handig, een betere controle over lichaam én geest; zeker als je een bedrijf moet runnen.”

 

Blijf ik zweven na deze workshop?

 

“Als je geluk hebt wel, ja, hahaha. Maar even alle gekheid op een stokje; na de workshop weet je te handelen vanuit een ander perspectief en heb je een nieuwe manier ontdekt om tegen zaken aan te kijken. Ofwel: nieuwe mogelijkheden en kansen, nieuwe ideeën en misschien een beetje ‘lichter’, minder gestrest en meer openstaand voor verandering.”

 

Ook zin om zakelijk en persoonlijk te groeien via onze ‘zweverige workshop’ op 15 november in Breda? Meld je hier dan snel aan!

 

 

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.