“Groei samen met Directeuren Netwerk door naar ‘the next level’!”

 

Met het jaarevent in Kasteel Maurick, Inspiration 360 in Ziggo Dome, de Meet the Experts-events, maar vooral de betrokkenheid van de leden als absolute highlights kijken de oprichters van Directeuren Netwerk Nederland, Dorine van der Wijk en Jorrit Schiks, terug op een goed en inspiratievol 2016. “Het was het jaar waarin we als Directeuren Netwerk Nederland de puberteit achter ons hebben gelaten en echt volwassen zijn geworden”, aldus Jorrit. “Ik wil de lat altijd zo hoog mogelijk leggen, zowel persoonlijk als zakelijk. Ik kijk tevreden en dankbaar terug, maar ik zie ook nog veel mogelijkheden tot groei. Het was een leerzaam jaar”, vult Dorine aan. We spraken met hen over prikkels, inspiratie, verwachtingen, hoogtepunten, verbeterpunten, mooie momenten, plannen… Kortom, wat heeft 2016 gebracht en wat staat Directeuren Netwerk en haar leden te wachten in het nieuwe jaar.

 

Zijn jullie de Bassie en Adriaan van Directeuren Netwerk?

Dorine: “We vormen inderdaad een ‘illuster’ duo, maar we hebben gelukkig zo onze eigen kijk op dingen én personen. Jorrit is een uitstekende gastheer en heeft bovendien talent als acteur en fotomodel… . ;). Bovendien zegt het natuurlijk al genoeg dat hij het ‘mindfulness’-bezoekje aan Yogasite rekent tot een van zijn hoogtepunten dit jaar…”

Jorrit: “Tja, toen we begonnen was ik het gezicht aan tafel. Misschien zal Dorine me wel een ‘tafelmodel’ noemen, maar inmiddels heeft zij ook een waardige plek als tafelvoorzitter veroverd met een eigen schare DNN-fans. Ik ben verschrikkelijk trots dat wij elkaar zo versterken in het ondernemerschap en in onze rol als tafelvoorzitter. Samen zijn we echt drie keer zo sterk.”

 

Leuk zo’n duo, maar het gaat natuurlijk om de leden van Directeuren Netwerk

Jorrit: “Absoluut. Hét succes van Directeuren Netwerk staat of valt met onze leden. We doen er alles aan om een open community te zijn. Nu en in de toekomst. Offline en online. We peilen vaak onze kwaliteit en onze koers door open vragen te stellen aan onze leden. Ook toetsen we hun behoefte in ons programma. Het is mooi dat de mensen dan geen blad voor de mond nemen.”

Dorine: “Klopt helemaal. Het voordeel van het werken met ondernemers / directeuren, is dat ze direct zeggen waar het op staat. Zowel de positieve als opbouwende dingen.”

 

Zijn ze tevreden dan?

Jorrit: “Als ik de verschillende geluiden en reacties het afgelopen jaar juist interpreteer dan zijn onze leden tevreden over de manier waarop we ons als netwerk profileren en presenteren. Ik merk dat steeds meer mensen zich aansluiten, omdat onze leden positief over ons praten. Ik hoop dat de leden trots zijn om bij zo’n mooi netwerk te horen.”

Dorine: “De leden zelf kunnen natuurlijk het beste beantwoorden of ze tevreden zijn. Maar als ik afga op hun enthousiasme, ambassadeurschap, energie en loyaliteit, zou ik zeggen van wel.”

 

Wat waren de vijf grootste successen van Directeuren Netwerk in 2016?

Jorrit: “Voor mij waren dat:

  1. Inspiration 360 met Al Gore & Richard Branson
  2. Joseph Oubelkas
  3. Concert Doe Maar met enkele leden
  4. Jaarevent in kasteel Maurick
  5. Yogasite Breda”

 

Dorine: “Ik ga mee met het jaarevent, maar er waren ook nog andere successen. Mijn top 5 luidt:

  1. Betrokkenheid van onze leden
  2. Jaarevent in kasteel Maurick
  3. Groei aantal leden, ondanks het vertrek van sommige leden
  4. Meet the Experts – bijzondere mensen, mooie bedrijfsbezoeken, zoals de Snoepjesfabriek, Aebi Schmidt, Shapeways…
  5. Toffe fun events

 

Wat kan er beter?

Jorrit: We moeten nog beter naar onze leden luisteren, zodat ze verbonden blijven aan ons netwerk. Nog meer inspirerende gasten uitnodigen, nog lekkerder eten. Meer diepgang aan tafel en nog beter zoeken hoe we mensen met elkaar in contact kunnen brengen.”

Dorine: “De rode draad is inderdaad communicatie. Dat blijkt ook het moeilijkste in het leven te zijn. Verder moeten we onze events nog effectiever promoten om een beter bereik te krijgen. En sommige locaties, zoals Den Haag en Rotterdam kunnen wel wat meer variatie gebruiken.”

 

En wat brengt 2017 Directeuren Netwerk?

Jorrit: “Er zullen enkele nieuwe tafelvoorzitters aanschuiven. Nijmegen en Amersfoort worden toegevoegd aan het rijtje ‘vaste locatiesteden’. En we willen nog meer aandacht voor onze leden, zodat ze blij en vol inspiratie huiswaarts keren na een bezoek aan onze bijeenkomsten.”

Dorine: “Het doel is dat we eind 2017 een club van driehonderd leden hebben en we naast het huidige netwerk nog beter kunnen voorzien in de behoefte van onze leden om door te groeien naar ‘the next level’. Ook willen we graag meer vrouwen in het gezelschap verwelkomen, dus dames sluit je aan! En we geven we nog een extra draai aan de verdere ontwikkeling van ons online platform. We hebben dus de nodige uitdagingen.”

 

Nog verrassingen in petto voor de leden in het nieuwe jaar?

Dorine: “Als ik dat zou verklappen, is het geen verrassing meer! Onze ambitie is om kwalitatief de beste directeurenclub van Nederland te zijn. Dat vraagt om een uitstekend netwerk met de juiste mensen en een bijbehorend programma dat mensen omhoog tilt!”

Jorrit: “Dorine heeft hele goede voelsprieten voor verrassende sprekers. Samen zullen we weer een aantal pakkende, leerzame, inspirerende bijeenkomsten op de kalender zetten. En we verrassen onze leden met een persoonlijk bezoekje. Daar zijn we dit jaar al mee gestart, maar dat zullen we blijven doen in 2017. Dit zorgt voor nog meer verbinding.”

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.