,

En wat hebben DNN-leden geleerd van Inspiration 360?..

 

“Screw it, just do it!”

Geen Geer en Goor, maar Grylls en Gore hadden, net als Branson, een keer het hoogste woord in Amsterdam. Op 4 oktober vond in het Ziggo Dome Inspiration 360 plaats; hét inspiratie-event van Nederland. Uiteraard was Directeuren Netwerk Nederland ook van de partij, samen met zo’n dertig leden. We vroegen enkelen van hen of ze ook écht iets hadden opgestoken van deze inspirerende toppers.

“Het was absoluut interessant om top-ondernemer Richard Branson, survivalexpert Bear Grylls en klimaatgoeroe Al Gore in levende lijve te zien en te horen spreken. Voor mij persoonlijk was het event ook een bevestiging dat ik met mijn bedrijf op de goede weg zit”, zegt de van oorsprong Amerikaanse Dorinda Farver, DNN-lid en oprichter/eigenaar van Yogasite.nl. Haar bedrijf laat Nederland al meer dan tien jaar kennismaken met verschillende yogastijlen in de vorm van lessen, workshops en yogaproducten.

 

Wat heeft Dorinda Farver geleerd? Wees authentiek als ondernemer!

“Wat ik heb gehoord tijdens de bijeenkomst is dat je authentiek moet zijn als ondernemer”, zegt Farver. “Kopieer geen marketingplannen van anderen, maar volg je hart. Volg je eigen gevoel. Zoals Richard Branson zei: ‘screw it, just do it’. Ga voor dat unieke business-idee dat je hebt en breng het in de praktijk. En doe het met overtuiging en passie. Dan kun je onderscheidend zijn in de markt. Dat wist ik al, maar het is altijd goed om dat bevestigd te krijgen. Toch vond ik na afloop van het event dat er iets miste. Ik keerde niet huiswaarts met het gevoel van ‘yes, I was motivated and inspired’. Vooral het betoog van Al Gore vond ik wat aan de vlakke kant. Een goed verhaal, maar met weinig overtuiging gebracht. Echt een speech die klaar ligt op de plank en steeds weer wordt hergebruikt. Nou ja, dat is in ieder geval duurzaam.”

 

Voor Cees Zwezerijn, DNN-lid en directeur van Customer XS, een bedrijf gespecialiseerd in kennismanagement en omnichannel-oplossingen was het event zeer geslaagd en leerzaam. “Natuurlijk zijn er zaken die je al weet, maar het is altijd goed om weer even met de neus op de feiten te worden gedrukt.”

 

Wat heeft Cees Zwezerijn geleerd? Geef nooit op en denk niet te klein

“Van Bear Grylls heb ik geleerd om nooit op te geven en altijd iets extra’s te doen. Normaal is niet genoeg. Hij vertelde dat hij ooit zijn rug op drie plaatsen had gebroken, maar hij ging gewoon door. En prinses Laurentien, die Inspiration 360 opende, bracht me op het idee om nieuwe software te laten testen door kinderen. Dit vanuit het idee dat als de jeugd ermee kan werken het ook absoluut toekomst heeft. Ook Branson schonk hier aandacht aan. Dat gegeven heb ik een dag later direct voorgelegd aan mijn medewerkers. Wij maken ook software-toepassingen. In de praktijk komt het erop neer dat we binnenkort gaan werken met een kids council, bestaande uit kinderen (10 – 16 jaar) van onze eigen medewerkers, die onze softwareproducten gaan testen. Wat ik verder heb opgestoken? Denk niet te klein. Soms denk je als ondernemer ‘ach, daar zijn wij als bedrijf te bescheiden voor’, maar soms kan een lumineus idee groot uitpakken en grote klanten trekken.”

 

Patrick Stevens, DNN-lid en eigenaar van Mijn Onderneming Duurzaam, kijkt met veel plezier terug op Inspiration 360. “Het was een leuk evenement, maar er werd naar mijn smaak erg veel gesproken over sustainability. Dat past natuurlijk prima in ons straatje. Als Mijn Onderneming Duurzaam vormen wij een platform dat gespecialiseerde marktpartijen bij elkaar brengt die samen duurzaamheidstrajecten op maat ontwikkelen en implementeren voor organisaties en bedrijven. Maar toch had ik ietsje meer inspiratie verwacht.”

 

Wat heeft Patrick Stevens geleerd? We moeten meer lol maken met elkaar

“Wat mij aansprak was de gedrevenheid van Branson en vooral zijn filosofie van niet lullen, maar poetsen. Ook legde hij de nadruk op het belang van lol maken met elkaar binnen een bedrijf. Dat doen we eigenlijk veel te weinig. Vaak gaat het eerst om resultaten en als er nog wat in de pot zit, wordt er iets leuks gedaan. Natuurlijk moeten de financiën het toelaten, maar lol maken hoeft niet per definitie geld te kosten. Er is meer dan bedrijfsuitstapjes naar het buitenland of een keertje bowlen. Maar over geld gesproken… de laatste tijd zijn we bij Mijn Onderneming Duurzaam bezig geweest om meer vet op de botten te krijgen. Dan ben je geneigd om dat te koesteren en niet te investeren in expansie. Mede door Inspiration 360 heb ik zoiets van: niet zeuren, gewoon doen. Dus ik heb per direct het groene licht gegeven voor de huur van kantoorruimtes in New York en Kuala Lumpur om ook daar met mijn bedrijf aan de slag te gaan. Geheel in lijn met ‘screw it, just do it’.”

 

Fotocredits: Inspiration360nl

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.