Netwerkevent Directeuren Netwerk: maak kennis met Visual Collaboration-oplossingen

Zo maak je vergaderingen sexy, actief en visueel aantrekkelijk!

 

Wie heeft er zin om 100 km te rijden en vervolgens verveeld te worden door een saaie, met tekst volgestampte Powerpoint? Niemand toch? Dat vergaderingen, meetings en presentaties leuker, dynamischer, (kosten)efficiënter, innovatiever, interactiever en vooral ook visueler kunnen, laten Leendert Louter, algemeen directeur bij Allinco VCS en Mark Sedney, managing director bij VisualizeMe graag zien. Dankzij hun Visual Collaboration-oplossingen maken ze meetings actiever en belangrijker nog: ze zorgen ervoor dat de productiviteit stijgt. Leendert en Mark vertellen hoe en geven enkele tips.

 

Waar mogelijk versterken Allinco VCS en VisualizeMe elkaar in hun dagelijkse activiteiten en opdrachten voor klanten. Ieder vanuit hun eigen competenties. “Wij zijn gespecialiseerd in visuele samenwerkingsoplossingen, zoals digitale flipovers, videoconference-systemen op basis van Skype for Business en oplossingen voor BIM (Bouw Informatie Model), waarmee 3D-ontwerpen gemaakt kunnen worden voor bouwprojecten”, aldus Leendert. “En wij verzorgen het creatieve deel”, zegt Mark. “Zo vertalen we tekst en complexe informatie naar krachtige visuals, zoals infographics, andere illustratievormen en (animatie)video’s, om een verhaal in een oogopslag helder te krijgen. Alles met het doel om de communicatie effectiever te maken.”

 

Hoe kun je dan effectiever en leuker vergaderen? Een paar tips van Leendert en Mark.

 

Tip: Maak gebruik van de techniekkapp-iq

Waarom nog moeilijk doen met flipovers en ‘geeltjes plakken’ als het makkelijker kan”, zegt Leendert. “De techniek biedt uitkomst. We bieden ondernemers verschillende innovatieve tools die ze kunnen inzetten om beter, makkelijker en effectiever samen te werken. Een goed voorbeeld daarvan is SMART Kapp iQ. Dit is een touchscreen dat je kunt aansluiten op een computer. En door de bijbehorende Kapp iQ-module te activeren wordt je beeldscherm een groot digitaal whiteboard waarop je aantekeningen kunt maken en die je ook net zo makkelijk weer kunt wissen. Anderen die beschikken over de Kapp iQ-app kunnen realtime meedoen met de whiteboard-sessie. Zo krijg je meer interactie en dat maakt een overleg of vergadering een stuk dynamischer. Dat vraagt wel om een investering, maar die verdien je op termijn weer terug, omdat er efficiënter gewerkt kan worden en er minder kans is op kostbare fouten doordat er realtime wordt gecommuniceerd. Kortom: samen werken we aan samenwerken!”

 

 

Tip: Laat het maar zien! Verpak je boodschap in een visual

“Om een verhaal te vertellen of een boodschap over te brengen, heb je geen pagina’s tekst nodig. Je kunt de boodschap ook verpakken in een krachtige infographic of een andere visualisatie. Zo kun je een idee of informatie toegankelijker en aantrekkelijker maken voor nieuwe en bestaande klanten en collega’s. Het is gewoon comfortabeler presenteren met minder tekst en meer beeld. Visual thinking is de nieuwe trend”, aldus Mark.

 

Tip: Blijf niet zitten, sta op, beweeg, doe iets… en verhoog je productiviteit

“Zitten is het nieuwe roken”, zegt Leendert. “Het is saai, ongezond en het werkt niet echt productief bij een vergadering. Ga maar na, als je zit is de bloeddoorstroming een stuk minder dan wanneer je in beweging bent of staat. Door staand of lopend te vergaderen hou je letterlijk en figuurlijk de schwung in het gesprek en dat verhoogt de creativiteit en productiviteit.”

 

Tip: Wees sexy voor nieuwe medewerkers

“De laatste tijd kiezen talenten voor startups in plaats van de gevestigde orde in het bedrijfsleven. Om jong, leergierig personeel aan te trekken, moet je als onderneming niet blijven hangen in oude, bestaande processen, maar juist laten zien dat je openstaat voor vernieuwing. Innovatieve tools, visualisatietechnieken en slimme toepassingen maken je als onderneming sexy”, aldus Mark.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.