Rien Oerlemans, directeur opleidingsbedrijf BosMti Groep, zorgt voor de juiste match

“Hoe kom je aan jong personeel met voldoende bagage en kennis? Wij weten hoe!”

Wil je ook weten hoe opleidingen beter kunnen aansluiten op jouw praktijk? En hoe je jonge, goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers in huis haalt? Rien Oerlemans weet daar alles van. Hij is directeur van de BosMti Groep in Nuenen, een opleidingsbedrijf voor de branches meubel- en timmerindustrie en interieurbouw. ‘Wij pakken het anders aan. Wij luisteren aandachtig naar bedrijven en hun specifieke vraag naar gekwalificeerd personeel. Iedereen die onze opleiding volledig heeft doorlopen, bezit voldoende bagage, kennis en capaciteiten om succesvol aan de slag te kunnen in het bedrijfsleven. We zorgen voor de juiste match. Een win-winsituatie voor werkgevers én aanstormend talent”, aldus Oerlemans. Hij vertelt nu en tijdens de gastlunch op 22 september over de meerwaarde van ‘zijn’ opleidingsinstituut en hoe deze ook vertaald kan worden naar andere branches.

De BosMti Groep is een onafhankelijk door werkgevers opgericht opleidingsbedrijf dat bestaat uit drie pijlers: BosMti Opleidingen, Vakademy en BosMti Diensten B.V. De Groep is actief in de regio Zuidoost-Brabant, zoals gezegd voor de branches meubel- en timmerindustrie en interieurbouw. Volgens Oerlemans is het een uniek opleidingsinstituut dat momenteel zo’n 100 tot 105 leerlingen herbergt variërend in de leeftijd van 16 tot 38 jaar. Het instituut biedt een breed spectrum aan mbo-opleidingen niveau 2 en 3 tot mbo 4-niveau en hbo Technische Bedrijfskunde. “Alleen al onze Vakademy springt eruit. Deze hebben we in 2010 in het leven geroepen, omdat het bedrijfsleven niet alleen behoefte had aan praktijkgerichte vakmensen, maar ook nog eens aan medewerkers die op hbo-niveau kunnen functioneren.”

Reguliere opleidingen te algemeen en te statisch
Oerlemans vond en vindt de reguliere opleidingen te algemeen en te statisch. “Om maar een voorbeeld te noemen. 3D-ontwerp is erg in ontwikkeling. Je ziet dat steeds meer bedrijven in de meubel- en timmerindustrie en interieurbouw daarmee willen werken. Als je dat zou willen inpassen in een reguliere opleiding dan ben je vier jaar verder. Wij zijn flexibel en kunnen snel anticiperen op de situatie. Binnen een maand zou bij wijze van spreken 3D-ontwerpen deel uitmaken van het lespakket. Voortdurend bijscholen en inspelen op ontwikkelingen is dan ook onze grote kracht. Alles draait om kennis. Verder zetten we flink in op het begeleiden van jongeren tijdens hun opleiding. Een groot deel van de tijd zijn ze aan het werk bij hun stage-/leerwerkplek. We vragen regelmatig hoe het gaat en sturen bij of bieden ondersteuning als dat nodig is.”

Jongeren moeten zelf ook willen
Bij BosMti is er dus veel aandacht voor de leerling zelf en zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Oerlemans: “We selecteren onze leerlingen zorgvuldig. We kijken onder andere naar motivatie, mentaliteit en doorzettingsvermogen. Dergelijke aspecten zijn belangrijk in de branche. Het gaat ook niet alleen om vraag en aanbod, maar ook aan wat voor type medewerker een bedrijf behoefte heeft. Wij leveren de juiste persoon op de juiste plaats met de juiste capaciteiten. Maatwerk heet dat. Maar het moet van beide kanten komen. Wij bieden de opleiding, maar jongeren zelf moeten ook willen. Als dat zo is en ze ook nog eens op en top gemotiveerd zijn, kunnen ze het beste uit zichzelf naar boven halen. Daar plukken de jongeren niet alleen zelf de vruchten van, maar ook de bedrijven waar ze (gaan) werken.”

Niet klagen, maar doen
Voor Oerlemans zijn er de komende jaren genoeg uitdagingen. “Op de eerste plaats moeten we zorgen dat onze leerlingenaantallen op peil blijven. Ook wij hebben te maken met de vergrijzing en minder jongeren. We moeten dus aantrekkelijk blijven. Hoe? Door te laten zien dat we een prima opleidingsinstituut zijn voor de meubel- en timmerindustrie-branche. We hebben een heel hoog slagingspercentage. Daarnaast bieden we dus extra’s voor jongeren als bijscholing en intensieve begeleiding. Een andere uitdaging is automatisering. Het kunnen bedienen van bepaalde machines of apparatuur wordt steeds belangrijker. En verder moeten we vooral blijven inspelen op de behoeften vanuit het bedrijfsleven. Niet klagen dat er te weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding, maar zorgen dat ze dat uiteindelijk wel doen. En ik heb net gezegd hoe we dat aanpakken.”

Meld je aan!
Wil je meer te weten komen over hoe opleidingen beter kunnen aansluiten op jouw praktijk? Meld je dan hier direct aan voor onze informatieve gastlunch op 22 september bij de BosMti Groep in Nuenen.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.