Groei, nieuwe LinkedIn-contacten en serendipiteit aan de lunchtafel

 

Inspirerende inzichten, kennis en ervaringen uitwisselen, nieuwe gezichten, Martine Hermens als nieuwe tafelvoorzitter, groeiambities en heerlijk eten. Alle ingrediënten waren 15 maart jl. aanwezig voor de vuurdoop van Nijmegen als een van de vaste locatiesteden van Directeuren Netwerk Nederland. In het fraaie restaurant Beau vond de allereerste lunchsessie plaats; met nog veel meer ‘spannende’ bijeenkomsten in het vooruitzicht. “Een fantastische start in onze nieuwe stad. En uiteraard ben ik zeer blij met deze stedelijke uitbreiding van ons netwerk, waarmee we ook deze regio nog beter kunnen bedienen”, aldus Directeuren Netwerk-oprichter Jorrit Schiks.

 

Acht ondernemers uit Nijmegen en omstreken namen deel aan de lunch, onder wie Dick Bos, aanjager van StartUP Nijmegen en John Meijering, directeur van Emixion. We vroegen hen wat ze ervan vonden, maar vooral ook wat ze eruit hebben gehaald.

 

Een nieuwe ervaring en nieuwe gezichten

Dick schoof aan als gast. Hij weet als geen ander wat de meerwaarde is van netwerken. ‘Zijn’ StartUp Nijmegen biedt startende ondernemers een toffe werkplek en letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun ondernemende ambities waar te maken en van elkaar te leren. Voor hem was de lunch desondanks een nieuwe ervaring. “Mooi dit initiatief met allemaal directeuren aan tafel in een luxe ambiance. In ieder geval heb ik de nodige nieuwe gezichten gezien. En ik maar denken dat ik zo’n beetje iedere ondernemer in Nijmegen ken?..”

 

Met beslissers aan tafel en huiswaarts met nieuwe LinkedIn-contacten

John is al een tijdje lid van Directeuren Netwerk. Zijn onlinebureau Emixion is een gevestigde naam op het gebied van online marketing en website-ontwikkeling en -advies. “Knap dat Directeuren Netwerk mij toch keer op keer weet te verrassen met haar lunches. De kracht zit ‘m in de samenstelling en gelijkheid van de groep. We zitten met beslissers aan tafel. Steeds na afloop keer ik dan ook met nieuwe informatie, inspiratie en nieuwe LinkedIn-contacten huiswaarts. Vorige keer was ik host tijdens een van de gastlunches, en dat heeft ons een nieuwe en mooie opdrachtgever opgeleverd. Alles bij elkaar genoeg redenen om mijn lidmaatschap weer te verlengen. En natuurlijk is het fijn dat de lunches nu vaker plaatsvinden in mijn hometown Nijmegen!”

 

Groeien als mens en ondernemer door open te staan voor het onverwachte

Dick: “Zoals ik al aangaf, heb ik tijdens de lunch nieuwe collega-ondernemers leren kennen. We hebben met elkaar gesproken over zakelijke groei, het waarmaken van groeiambities en hoe daar mee om te gaan. Ik heb verteld hoe wij dat als StartUp Nijmegen realiseren. Wat ik mijn tafelgenoten zelf heb meegegeven, is dat je altijd open moet staan voor het onverwachte. Serendipiteit, zoals dat zo mooi heet, is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. Dat lijkt me een goede eigenschap voor een directeur: open staan voor alles wat je niet kent. Ook daarmee groei je als mens en als ondernemer.”

 

Nog opmerkelijke zaken?

John: “Grappig dat de restauranteigenaar ook spreektijd kreeg. Maar wat een toplocatie!”

Dick: “De lunch heeft me enkele vervolgafspraken opgeleverd. Of ik nu ook lid wordt van Directeuren Netwerk? Daar ga ik eens goed over nadenken. Maar positief dat Nijmegen nu ook op deze manier op de kaart wordt gezet.”

Bekijk de agenda voor alle bijeenkomsten in Nijmegen en al onze andere locaties.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.