meet the expert

Business en spiritualiteit centraal op 29 maart tijdens event met Paul de Blot

“Business spiritualiteit is naar mijn idee de enige echt werkende managementstijl. Bij business spiritualiteit draait het om samenwerking tussen doen, ofwel: de zakelijke deskundigheid van de organisatie en zijn, ofwel: het welzijn van de mensen. Als medewerkers met plezier en deskundigheid hun werk doen, gaat de kwaliteit van werk omhoog en worden er betere bedrijfsresultaten geboekt.” Dat zegt Marja Beumer, directeur van Projob. Zij is zeker aanwezig tijdens ons bijzondere event op 29 maart in De Veranda in Amsterdam. Prof. Dr. Paul de Blot is dan te gast. Hij is 91 jaar en als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit op ‘zijn’ onderwerp: business spiritualiteit. Marja volgt Paul de Blot al meer dan 11 jaar en is fan van zijn gedachtegoed.

Business en spiritualiteit? Gaan die twee wel samen, hoor ik u hardop denken. Is het misschien niet een tikkie te zweverig? Helemaal niet. Dat maakt Paul wel duidelijk. Hij staat met beide benen op de grond en laat zien dat het juist in business draait om mensen en persoonlijke, innerlijke beleving. Dat kan Marja beamen. “Spiritualiteit gaat om leven en werken vanuit je ‘kern’,  dus vanuit wie je bent. Ieder mens is op zoek naar een zinvolle invulling van zijn leven, wil graag zijn talenten benutten, gehoord en gezien worden en oprechte aandacht krijgen. In alle functies, zowel laag als hoog, is dit van belang. Ondernemingen die zich alleen maar richten op de zakelijke aspecten, de keiharde resultaten en te weinig rekening houden met het menselijk welzijn, scheppen een organisatiecultuur waarin geen plaats is voor werkplezier. Hierdoor zie je bijvoorbeeld het ziekteverzuim stijgen, de stress verhogen, demotivatie toenemen en de kloof met de organisatie groter worden.”

Balans tussen vernieuwen en loslaten
Paul gaat tijdens het event samen met u op zoek naar het vinden van balans tussen vernieuwen, het loslaten van bestaande patronen en het bewaken van de kwaliteit. Hij toont hoe u stress en negatieve gedachten los kunt laten en hoe u vervolgens in vol vertrouwen keuzes durft te maken. Dit alles vanuit het besef dat u altijd een vrije wil hebt. Dit alles stimuleert persoonlijke groei . En daar is niet alleen het individu, maar de hele organisatie bij gebaat. Zo stelt Paul dat faillissementen vaak worden veroorzaakt door een onbalans tussen zakelijk doen en het welzijn van medewerkers. Of dat bijvoorbeeld ook voor V&D geldt, laat ik in het midden. Misschien heeft Paul daar een antwoord op?

Vanuit het hoofd en hart werken
Over vrije wil gesproken: u moet uiteraard zelf weten of u naar het event komt. Maar ik zou het niet willen missen. En dat geldt zeker voor Marja. “Business spiritualiteit biedt houvast. Iedere ondernemer is er bij gebaat om vanuit het geheel te werken, om zo geen potentieel onbenut te laten. Alleen vanuit het hoofd werken en niet vanuit het hart is wat mij betreft niet compleet. Bezieling en resultaten halen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik spreek uit ervaring en ik hoop dat ik hiermee ook de ogen open van vele collega-directeuren en –ondernemers.”

Graag dus zie ik u op 29 maart in Amsterdam!  Schrijf u hier in.

Jorrit Schiks

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatief en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.