“Waar zijn de vrouwen bij Directeuren Netwerk?”

 

Leuk zo’n vrijblijvende inspiratielunch bij Directeuren Netwerk . Altijd goed om aan te schuiven voor een inspirerend gesprek met gelijkgestemden. Ik meld mij dan ook graag aan, maar terwijl ik wat door de website scroll begint mij iets op te vallen. Ik zie mannen, heel veel mannen. Op datzelfde moment ontvang ik per e-mail de bevestiging voor de lunch. Ik kijk recht in de gezichten van vijf mannen!

 

 

Ik klik terug naar de site en bekijk een foto van een prachtig gedekte tafel met een menukaart met, ja hoor, drie mannen. Ik dwaal af… dat ziet er veelbelovend uit. Als single heb ik geen datingsites meer nodig. Ik ga hier vissen; de vijver is overvol. Maar wacht even, daar ging het toch niet om? Ik kijk nog wat verder. Ik lees de testimonials; het zijn er negen, waarmee de eerste vrouw zich aandient. Verder op de site zie ik her en der wat vrouwen, maar het zijn er niet veel…

 

Ik weet niet wat het percentage vrouwen is dat lid is van Directeuren Netwerk, maar afgaande op de foto’s op de site is het ongetwijfeld een minderheid [het zijn er 30 op een totaal aantal leden van 250 – red. Directeuren Netwerk]. Schrikt de naam af, zijn er simpelweg niet veel vrouwelijke directeuren of zijn ze er wel, maar melden zij zich niet aan? Ik denk even terug aan mijn tijd bij Bilderberg Hotels & Restaurants. Daar heb ik een flink aantal managementtrainingen gevolgd en daar ging het eigenlijk al mis. Van de 10 deelnemers waren er zeker 8 van het mannelijke geslacht, waarbij de trainer (ook al was het een vrouw!) er steevast vanuit ging dat deze heren klaargestoomd wilden worden voor het directeurschap. Het aantal schamele vrouwen dat aanwezig was werd niet eens gepolst. Althans, ik kan het mij beslist niet herinneren.

 

Wiens schuld?

Mijn ‘Bilderberg-tijd’ was 25 jaar geleden. Je zou denken dat de tijd veranderd is. Dat valt dus vies tegen. Maar wiens ‘schuld’ is dit eigenlijk? Spring ik op de barricade om de emancipatie van vrouwelijk directeurschap te bevorderen? Nee. Laat ik mij inspireren door Opzij? Nee. Ik doe er dus zelf ook niets aan. Ik heb eigenlijk totaal geen problemen met het mannelijk overschot in directeurenland. Maar het intrigeert me wel steeds meer. Dus vind ik het toch leuk om dit harde feit onder de aandacht te brengen.

 

Vrouwen kom tevoorschijn en meld je aan!

Hoewel ik me prima thuis voel tussen al die mannen, wil ik toch graag een oproep doen. Vrouwen verstop je niet langer, kom tevoorschijn! Meld je en masse aan en deel je expertise waar mogelijk. Ik verheug me alvast op de inspiratielunch. Ben benieuwd hoeveel vrouwen ik daar aantref…

 

Dit gastblog is geschreven door Marianne Kuiper, eigenaar / directeur van Efficient Hotel Partner

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.