Neem een kijkje achter de schermen bij de Best Fresh Group en denk en discussieer mee!

 

De Nederlandse agribusiness is al jaren wereldwijd een topspeler. Daar kan Edwin Vanlaerhoven over meepraten. Het gaat zijn (kas)groenten- en fruitbedrijf Valstar, onderdeel van de Best Fresh Group, dan ook voor de wind. Mede dankzij een gemotiveerd team dat toegevoegde waarde creëert via het ontdekken en ontwikkelen van unieke oplossingen en nieuwe duurzame concepten. “Wij zijn sterk in grote niches, zoals smaaktomaten, aubergines en mini-groenten. Alles draait om het ‘groot’ maken van kleine producten”, aldus Edwin. Wil je ook een bijzonder kijkje nemen achter de schermen bij de Best Fresh Group en meepraten en meedenken over het verbeteren van de logistiek en productieprocessen? Schuif dan aan tijdens de interactieve gastlunch op 10 oktober in Poeldijk. Leer van elkaar en inspireer mekaar!

 

Hoe verklaar je het succes van de Nederlandse agribusiness en jullie bedrijf?

“Dat wordt voor een deel verklaard door onze Nederlandse handelsgeest. Die zit in onze genen. Verder hebben we in Nederland goede condities voor im- en export. Denk aan de Rotterdamse haven, de luchthaven Schiphol en goede wegverbindingen met alle Europese landen. We zijn internationaal ingesteld. Niet voor niets hanteren wij de slogan ‘van heel de wereld voor heel de wereld’. Onze producten worden over de hele wereld gezocht en ingekocht, gekeurd, verpakt, verwerkt en daarna naar verschillende landen geëxporteerd. Daarnaast is de Nederlandse agro- en foodsector in zijn algemeenheid bezig met het verduurzamen van producten en bedrijfsprocessen en zijn we als branche sterk in productinnovatie en ketensamenwerking”, zegt Edwin.

 

Zijn jullie duurzaam bezig?

“Goede vraag. Daar kan ik uiteraard zelf volmondig ja op zeggen, maar ik ben benieuwd wat mijn mede-Directeuren Netwerk-leden hiervan vinden. Hoe vinden ze dat wij het doen op het gebied van duurzaamheid? Dan verwacht ik graag een eerlijke opinie. Dus niet dat ze om de hete ‘prei’ heendraaien, hahaha. Het is goed om te zeggen waar het op staat en uiteraard om van elkaar te leren.”

 

Waar zijn jullie goed in? Wat is jullie meerwaarde?

“Onze aanpak is om altijd vernieuwend te zijn voor onze klanten met ons productenpakket. We zijn sterk in het introduceren van nieuwe producten, zoals nieuwe soorten groenten en het ‘groot’ maken van de dingen waar we goed in zijn. Omdat we onderdeel zijn van de Best Fresh Group ervaren onze klanten het gemak van een compleet assortiment groenten en fruit binnen één groep. Klanten die een flexibele en transparante leverancier zoeken, zijn bij de groep aan het juiste adres. De mix van samenwerking en specialisatie komt zo optimaal tot zijn recht. Daar ligt onze meerwaarde.”

 

Wat kan beter? Waar liggen de uitdagingen?

“De loods/het magazijn is een tikkeltje ouderwets en, als ik het zo mag zeggen, vrij inefficiënt. De Best Fresh Group bestaat volgend jaar negentig jaar en de productieprocessen verlopen al vele jaren op dezelfde manier. Dat gaat goed, omdat we misschien niet beter weten. Maar er zit echt wel ruimte voor verbetering. Zo wordt er nog behoorlijk veel handmatig werk verricht. Automatisering zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Wellicht hebben de deelnemers aan de gastlunch hier ook ideeën over om dergelijke processen te verbeteren. Hoe zouden zij dat aanpakken? Ik ben er erg benieuwd naar. Andere uitdagingen voor ons bedrijf zijn de werving van goed personeel en ketenverkortingen, waarbij we op zoek gaan naar meer efficiëntie door minder schakels.”

 

Waarom mogen Directeuren Netwerk-leden deze gastlunch niet missen?

“We bieden echt een uniek kijkje in de wereld van agrifood. Het wordt geen powerpointpresentatie met een lekker hapje, maar een actieve lunch, waarbij ik het bedrijf aan de hand van een rondleiding in al haar facetten laat zien. Zo wil ik laten zien wat we doen en waar we voor staan en vooral wat we van en met elkaar kunnen leren.”

 

Ook zin in een inspirerend kijkje bij de Best Fresh Group? Meld je aan!

Wil je meer te weten komen over het geheim achter het succes van Valstar/Best Fresh Group en hoe dat voor jouw business kan werken? En wil je ook zelf ideeën aandragen? Schuif dan op 10 oktober aan in Poeldijk. Lunch, wandel en discussieer mee en laat je inspireren en informeren. Meld je hier aan!

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.