Scherpe en leuke roast tijdens meest persoonlijke Directeuren Netwerk Festival ooit

 

BAM! Die kwam even binnen. De roast door Joel aan ’t Goor tijdens het meest persoonlijke Directeuren Netwerk Festival ooit fungeerde als een daverende wake-up call. De keynote speaker en psycholoog van The Roast of Your Leadership confronteerde de leden van Directeuren Netwerk ter plekke met de uitkomsten van een eerder door hen online ingevulde purpose scan. Die scan maakte aan de hand van een grafiek en persoonlijke dots duidelijk waar ieders krachten en zwaktes zitten en welke subpersoonlijkheden de boven- of ondertoon voeren. “Wat zijn er veel waardeloze managers bij Directeuren Netwerk!..”, roastte Joel; om vervolgens de ‘pijn’ enigszins te verzachten…“Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat jullie geen goede leiders of ondernemers zijn.” Donderdag 14 juni 2018  werd zo een memorabele en vooral inspirerende editie van het festival met wederom Kasteel Maurick in Vught als prachtig decor met zo’n 150 enthousiaste deelnemers.

 

De regen leek even spelbreker te worden, maar het buitenprogramma kon met wat omzettingen hier en daar gewoon doorgaan. De dag werd geopend door Directeuren Netwerk-oprichters Jorrit Schiks en Dorine van der Wijk. Zij lichtten het programma toe. Ook werden er enkele DNN-leden in het (ontbrekende) zonnetje gezet. Zo ontving Marc van Versendaal van VSCW een award voor de beste gastlunch. Die vond 6 maart 2018 plaats met als insteek: ‘Goede verkopers, bestaan die?’. Verder reikte Peter van Koppen, vorig jaar zelf uitgeroepen tot ambassadeur van Directeuren Netwerk, de ambassadeurs-award 2018 hoogstpersoonlijk uit aan zijn opvolger: Frank Ingenbleek, directeur van iRecruit in Breda. Daarna was het tijd voor Connecting the Props waarbij er props (attributen) werden uitgedeeld en de aanwezigen op zoek gingen naar mensen met dezelfde prop om te zien wat ze gemeenschappelijk hadden. Dat leverde interessante ontmoetingen en gesprekken op.

 

Doe de dingen waar je goed in bent

Na de props was het de beurt aan de hoofdact van de dag: Joel. Hij bracht een verhelderend en vooral interactief betoog vanuit het thema van de dag ‘Connecting the dots? Define your own dots’. Hij wees iedereen erop dat er geen rem meer zit op de technologische ontwikkelingen. Bedrijven die daar niet op anticiperen, dreigen om te vallen. “Meer dan ooit komt het voor jullie als directeuren aan op zingeving en zelfkennis om onderscheidend te zijn. Wie ben ik eigenlijk? Waar word ik blij van? En hoe vertaalt zich dat naar mijn ondernemerschap en leiderschap?” Dus wat moeten die directeuren nou die te horen kregen dat ze blijkbaar niet zo goed kunnen managen of kunnen organiseren? Joel gaf tekst en uitleg: “Doe de dingen waar je goed in bent. Stop met dingen te doen die je niet kunt of waar je geen affiniteit mee hebt. Ben je niet zo’n goede manager, zorg voor een goede manager. Ben je slecht in organiseren? Zorg voor een goede backoffice. Het gaat erom je ‘persoonlijkheidssoftware’ juist te gebruiken en die optimaal te benutten. Daar gaat het vandaag en in de toekomst ook om: het gaat om jou. Als je jezelf begrijpt, weet wat je wilt en daarvoor draagvlak hebt, kun je verder komen en de groei van je business versnellen. Kijk dus in de spiegel naar wie je nu echt bent. Je bent niet je persoonlijkheid, je hébt een persoonlijkheid. Die moet je gaan inzetten in je ondernemerschap. Beter inzicht in jezelf maakt je blijer, effectiever en succesvoller.”

 

Dots bepalen en connecten

Na de roast was het tijd voor een uitgebreid keuzeprogramma waarin de aanwezigen zelf hun favoriete dots konden bepalen en aan de slag gingen met hun hoofd, hart of handen. Dat varieerde van samen een creatief bamboe-bouwwerk maken via het connecten van de dots tot inzichtelijk dansen, yoga, graffiti voor het goede doel en een workshop bewegen richting persoonlijke en zakelijke ambities. Ook kon er tijdens enkele dialoogsessies nog ingehaakt worden op de roast en kwamen items als verbindend leiderschap, ‘energie lekken en lekkere energie’ naar voren. Jorrit: “Ik was zelfs even sprakeloos na Joels’ optreden, maar wat hebben we met zijn allen toch weer een geweldige dag beleefd. Het is inderdaad heel persoonlijk geworden, waarin we hebben laten zien waar we samen goed in zijn: verbinden, inspireren en persoonlijk en zakelijk groeien. Want ik durf te beweren dat de roast en de dots hebben geleid tot weer en meer nieuwe inzichten en uitzichten bij onze leden. Wat mij betreft, doen we het gewoon volgend jaar weer. Iedereen die er was, hartelijk dank!”

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.