Afgelopen maand begon Peter Reyneveld enthousiast aan zijn taak als “kartrekker” bij DNN. Naast Dorine en Jorrit, en met de rest van het DNN team en de tafelvoorzitters, zet hij zich in voor verdere ontwikkeling en groei van DNN, én van alle leden. We vroegen hem wie hij is en wat hij gaat bijdragen aan DNN. 

Eerst even de feiten: hoe ziet je privé leven eruit?
Ik ben 34 en ik woon in Waddinxveen met mijn vrouw Karianne. We hebben twee kinderen: zoon Sijmen van 9 en dochter Julianne van 6.

Afgaand op je LinkedIn-profiel golf je graag. Wat doe je verder graag naast werken en golfen?
Ehm… niet heel veel meer dan dat eigenlijk. Sinds mijn zoontje op basketbal ging, ben ik ook weer gaan basketballen.

Verder zit ik bij de ronde tafel Waddinxveen. Zoals bij alle Tafelrondes in Nederland delen we daar kennis, ervaringen en gezelligheid en dragen we bij aan de gemeenschap door het ondersteunen van landelijke en lokale goede doelen.
En ik heb een platform voor jongere ondernemende golfers, die missen peers op de golfbaan: de meeste zakelijke golfers zijn ruim ouder en zaten in een heel andere levensfase.

Welk professioneel pad heb je afgelegd en hoe ben je bij DNN terechtgekomen?
Ik heb eigenlijk altijd gedaan wat ik leuk vind. Dat begon al toen ik in mijn studententijd in een motorzaak ging werken. Ik val voor een combinatie van relatiebeheer, commercie en sparren met ondernemers. Toen ik de vacature van DNN las, zag ik een passend jasje en klom meteen enthousiast in de pen. Dat enthousiasme groeide alleen maar na de gesprekken en nu, na deze eerste maand, word ik nog steeds enthousiaster.

Wat staat er als hoofdtaak in je functiebeschrijving en hoe ga je dat invullen?
We hebben vooral een hoofdtaak als team. Dorine, Jorrit en ik gaan de rollen zo verdelen dat we meer aandacht kunnen richten op de leden en ze nog beter kunnen faciliteren. Daarvoor is ok groei en ontwikkeling van de organisatie DNN nodig, waarop ik me ook ga richten.

Hoe vaak gaan we jou zien en waar en in wat voor rol?
Ik zal regelmatig bij evenementen zijn en kom graag bij de leden voor de jaargesprekken. Mijn rol is vooral het bezoeken van de leden, hen stimuleren in hun ontwikkelinge en bijdragen aan die van DNN als organisatie.

Hoe “stimuleer en prikkel” jij?
Ik houd je een no-nonsense spiegel voor. Ik sla je organisatie, denken en handelen plat en stimuleer je te kijken hoe je van daaruit kan komen naar waar je over, zeg, vijf jaar wil zijn, welke tools en mensen je daarvoor nodig hebt en natuurlijk wat DNN daarin kan betekenen.

Welke grote uitdagingen zie jij momenteel voor directeuren van nu?
Ik zie een aantal hoofdthema’s: persoonlijke ontwikkeling – wat ook een van de speerpunten is van DNN, en ook waar ik zelf altijd naar op zoek ben – en daarnaast realisatie van de beoogde zakelijke groei, waarbij de gespannen arbeidsmarkt een actueel “heet hangijzer” is.

Wat is daarin volgens jou de waarde van een netwerk als DNN?
Ik zie dat DNN inspireert en motiveert, terwijl het je – ook heel belangrijk – met je beide voeten op de grond houdt.

Laatste, prangende, vraag: gaat DNN met jou in het team meer golfevenementen organiseren?
Hahaha, als het aan mij ligt wel! Jaargesprekken kunnen prima tijdens 9 holes besproken worden. Je gedrag en je reacties op het spel vertellen veel over je. Dus ik zeg: doen.

Peters reacties en zijn enthousiaste manier van praten, verraden een sterke gedrevenheid en verbondenheid met de waarden van DNN.
Jorrit en Dorine danken je voor je openhartigheid, Peter. We kijken uit naar je inbreng.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.