Duik 15 december diep in het hart van Mercedes-Benz-dealer ASV

 

 

Een van de mooiste kenmerken van een familiebedrijf is dat het niet altijd over winst gaat, maar over continuïteit en plezier in het werk”, zegt Cees Hendriks, directeur-eigenaar van ASV, de officiële Mercedes-Benz-dealer in Veghel en Eindhoven. Al meer dan 35 jaar werkt hij samen met zijn team aan ’n klasse apart. Deze bedrijfsslogan typeert de ultieme klantbeleving die Cees als ‘familiebedrijfman’ voorstaat, waarbij persoonlijk contact essentieel is. Die aanpak werpt zijn vruchten af, want ASV is vorig jaar door Mercedes-Benz uitgeroepen tot beste en meest klantvriendelijke dealer van Nederland. Een titel die het bedrijf al meerdere malen op zijn naam schreef. Kom op 15 december naar Eindhoven en duik samen met Cees in het diepe. Doe tijdens dit event voor en door familiebedrijven inspiratie op in een familiair sfeertje en ontdek wat ASV Automobielbedrijven ’n klasse apart maakt. Cees deelt nu al wat familiebedrijf-geheimen met ons…

 

Wat is de kracht van een familiebedrijf?

“De betrokkenheid binnen een familiebedrijf is vaak optimaal, omdat je precies weet wat je aan elkaar hebt en waar ieders krachten en zwaktes liggen. Als ‘familie’ voel je de plussen en minnen direct aan. Bijkomend voordeel is dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dat is toch wel handig als je als bedrijf een bepaalde koers hebt uitgestippeld.”

 

Geldt dat ook voor je eigen familiebedrijf?

“Absoluut. Ik spreek uit eigen ervaring. De cultuur binnen een familiebedrijf is je eigen cultuur. De mensen die binnen ASV sleutelposities bekleden, koesteren deze cultuur en hebben dezelfde denkwijze. Dat versterkt de identiteit van het bedrijf. Al mijn medewerkers snappen wat ’n klasse apart is.”

 

Wat is nu eigenlijk typisch voor een familiebedrijf?

“De klanttevredenheid is vaak hoog, omdat winst niet de drijfveer is. Het toewerken naar een optimale klantbeleving, loyaliteit richting klanten, maar ook continuïteit van het bedrijf en werkplezier zijn belangrijke kenmerken. Meer dan bij een ‘gewoon’ bedrijf. Onze bedrijfsformule is gericht op persoonlijk contact. Daar geloven we in. We willen een ambiance creëren waarin de klant zich thuis voelt en wordt gewaardeerd.

Een belangrijk onderdeel van ’n klasse apart is exclusiviteit. ASV is bijvoorbeeld al jaren gespecialiseerd in de G-Klasse en AMG-modellen. Bovendien heeft onze afdeling in Eindhoven het grootste en meest gevarieerde aanbod Mercedes-Benz Steroccasions van Nederland. Het is dus een combinatie van unieke producten en optimale klantvriendelijkheid. En dat met een persoonlijke noot.”

 

Nog meer kenmerken van een familiebedrijf?

“Hoewel je ook als ‘familieleden’ elkaar soms flink de waarheid vertelt, gaat het er over het algemeen wat gemoedelijker aan toe. Typisch voor een familiebedrijf is dat je financieel wat sterker staat. Je wordt niet zo snel leeggeroofd, uitzonderingen daargelaten…”

 

Over de waarheid gesproken; zijn familieleden lastiger dan collega’s?

“Als het goed is zijn ze zowel lastig als collegiaal. ‘Lastig’ in de zin van kritisch en collegiaal als het gaat om een ‘arm om je heen’.”

 

Hoe zit het met de continuïteit binnen een familiebedrijf?

“Dan moet ik op zoek naar een overnamepartij. Bij voorkeur ook een familiebedrijf, waardoor hetgeen wat ik achterlaat wordt voortgezet en de familiecultuur gehandhaafd blijft. De opvolging is dan ook nog niet honderd procent geregeld, maar inmiddels werken mijn kinderen in de zaak. Ik kan ze natuurlijk niet dwingen om hier te blijven werken, maar ik heb goede hoop dat het allemaal goedkomt. We gaan graag met klanten om en delen een passie voor mooie, degelijke en goede auto’s.”

 

Wie heeft het hoogste of laatste woord binnen het familiebedrijf?

“Bij ons in ieder geval de familie thuis aan de keukentafel!”

 

Waar liggen de komende jaren de uitdagingen voor een familiebedrijf?

“Zoeken naar de juiste formules qua bezetting op managementniveau. En toewerken naar een samenwerkingsconstructie met de importeur/fabrikant om de levensvatbaarheid en continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Verder heeft het opvolgingstraject volle aandacht Dat kunnen mijn kinderen zijn, maar derden met liefde voor het vak en het bedrijf zijn ook niet uitgesloten. Binnen vijf jaar wil ik het volledige toekomstplan klaar hebben om het vervolgens te implementeren. Voorop staat dat onze klasse apart gekoesterd blijft.”

 

 

Zin in een informatieve en familiaire lunch? Meld je aan!

Wil je als familiebedrijf inspiratie opdoen en kennis en ervaringen delen? Duik dan in het diepe en meld je hier direct aan voor onze informatieve gastlunch op 15 december bij ASV in Eindhoven.

LET OP: deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor familiebedrijven!

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

UITGELICHT //BLOG

Ons netwerk is continu in beweging.

Via deze inside pagina brengen we graag verhalen van onze eerdere evenementen onder de aandacht. Het doel is simpel: u vertellen wat er nu gebeurt aan die lunchtafel, u inspireren en proberen verder te brengen.