Verandering anders aanpakken? Zet net als Peter Rombouts woorden om in beweging!

 

Geen woorden, maar beweging. Daar draaide het om tijdens de Duik in het Diepe-workshop op 8 november in Amsterdam. Acht leden van Directeuren Netwerk namen deel aan deze bijzondere sessie, waarin veranderkundig organisatieadviseur én drievoudig wereldkampioen Argentijnse tango, Peter Rombouts, het gesproken woord probeerde te vangen in een beweging. “Waarom? Door complexe verandervraagstukken binnen je organisatie op een dergelijke manier zichtbaar te maken, krijg je nieuwe inzichten om ze aan te pakken. Ook blijft een beweging eerder hangen in je geheugen dan ‘wat zei hij ook alweer vorige week?’, aldus Peter.

 

Ga er maar aan staan. Een ruimte in hartje Amsterdam op een doordeweekse dag met rendementsgedreven directeuren die van hun business een succes willen maken en van wie er toch wel een paar bij voorbaat redelijk sceptisch zijn over de invulling van de workshop. “Ik snap dat dit bij sommigen vragen oproept en het misschien ‘zweverig’ overkomt”, zegt Peter. “Sommige directeuren dachten dat we met z’n allen een dansje gingen doen. Maar daar heeft het niets mee te maken. Ik heb drie directeuren de mogelijkheid gegeven een vraag te stellen op het gebied van hun eigen persoonlijke ontwikkeling, interne organisatiedynamiek en strategische vraagstukken. De kern daarvan heb ik samengevat in een… beweging! Na de beweging kwam het vervolggesprek op gang. Zo vertel ik wat er in de beweging bij mij opkomt en vraag aan de vraagsteller: ‘wat heeft het met je gedaan? Hoe heb je het ervaren? Herkende je je in de beweging? Dat bleek, zoals altijd bij deze manier van werken, het geval. Ik vond het leuk om te horen dat het scepticisme plaatsmaakte voor een meer open houding. ‘Voor het eerst kijk ik naar bewegingen en leer ik de inhoud ervan op waarde in te schatten’, aldus een van de deelnemers.”

 

Stap in de beweging van een ander

Peter houdt zich al jaren bezig met organisatieadvies. Ook was hij dus drievoudig wereldkampioen Argentijnse Tango. Het beste van die twee werelden heeft hij samengevoegd in zijn bedrijf inter-motion en in zijn workshops. “Het gesproken woord houdt ons soms gevangen in bestaande denkpatronen. Via kinesthetische empathie stap je in de beweging van een ander. Hiermee kun je concreet mentaliseren wat de ander ervaart. Het maakt de ‘beweegredenen’ van jezelf en anderen zichtbaar. Door op een andere manier gespreksonderwerpen te ervaren, waar te nemen en te voelen, ontstaat er een andere laag, een andere dynamiek. Zo leer je op een andere manier naar dingen kijken. Dat helpt bij het op gang brengen van veranderprocessen. Het zorgt voor een gedeelde ervaring van wat het werkelijke probleem is, waardoor het veranderproces vanuit de kern kan worden aangepakt.”

 

Tip om je organisatie in beweging te krijgen

Peter geeft als tip om organisaties in beweging te krijgen het toelaten van wat er in het moment opkomt. “In veel organisaties regeert het idee van planmatige en geregisseerde manieren van werken. Hierdoor worden onderliggende dynamieken in de onderstromen niet volledig (h)erkend. Wanneer we deze meer toelaten ontstaat er beweging in de relaties en zicht op de toekomst van de organisatie. Dit is belangrijk, omdat organiseren in essentie een relationele aangelegenheid is.”

 

Geslaagde bijeenkomst in dichtvorm

Volgens tafelvoorzitter Marco van Opijnen was het een geslaagde bijeenkomst. Dat inspireerde hem tot het maken van het volgende gedicht, nadat Peter vroeg hoe hij het werk van Peter zou omschrijven:

 

Soms krijg ik weleens vragen.

Wat doe je nu exact?

Welnu, ik creëer beweging,

zodat een vraag wordt uitgepakt.

Jouw energie wordt zichtbaar.

Een weg, en ook jouw kracht.

Een inzicht wordt geboren.

Een pijnpunt is verzacht.

Je mag er gewoon naar kijken,

want ik doe het graag.

Jouw kwaliteit gaat stromen.

Was dit een antwoord op je vraag?

 

Ook volgend jaar staat de workshop weer op de agenda van Directeuren Netwerk.

Zet jezelf in beweging en doe mee!

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring doormiddel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.