Berichtgeving DNN aangaande het coronavirus.

Directeuren Netwerk en Corona

Sinds enkele weken hebben we in Nederland te maken met Corona. Op 16 maart en 23 maart zijn er door de overheid landelijke maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan en overbelasting van het zorgstelsel te voorkomen. De maatregelen hebben met name betrekking op sociale activiteiten. Onder andere openbare gebouwen, musea, horeca en scholen zijn gesloten. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen zijn verboden, evenals alle bijeenkomsten waar een vergunning voor nodig is. Daarnaast adviseert de overheid alle mensen dringend om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, wanneer het kan thuis te blijven en vooral ook vanuit huis te werken. Op maandag 30 maart heeft de overheid bekend gemaakt dat nagenoeg alle maatregelen gelden tot 28 april 2020 met een uitgesproken verwachting dat de beperkingen daarna niet in een keer zullen verdwijnen. Bijeenkomsten waarvoor een vergunning nodig is, blijven sowieso verboden tot 1 juni 2020.

We beseffen ons dat de huidige situatie impact heeft op alle directeuren, ondernemers en bestuurders die we met onze programma’s en diensten inspireren en faciliteren. Het zijn uiterst onzekere tijden die ons als individuele mens, als leider en als organisatie diep raken. Van een ieder wordt nu topsport gevraagd.

Als netwerkorganisatie nemen we onze verantwoordelijkheid. We houden de berichtgeving vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten en volgen de gestelde richtlijnen. Daarom hebben we besloten om alle bijeenkomsten in de aankomende periode te verplaatsen. We organiseren pas weer fysieke bijeenkomsten als het door het RIVM veilig is verklaard om elkaar in groepen te ontmoeten. Gezondheid komt nu op de eerste plaats. Dat betekent natuurlijk dat we later in het jaar goed kijken of we extra activiteiten kunnen organiseren om deze periode te compenseren. Dat houden we scherp in de gaten.

Tot slot,

Natuurlijk zitten we niet helemaal stil. Juist in deze tijd kan het van doorslaggevend belang zijn om gelijkgestemden te spreken, van gedachten te wisselen over persoonlijke en zakelijke uitdagingen en samen te zoeken naar nieuwe (samenwerkings-)kansen. Mochten we daarom ook maar iemand kunnen helpen door een verbinding te leggen, dan doen we dat zeer graag. Ook zorgen we dat er af en toe online inspiratiesessies en spreekuren te volgen zijn. Deze sessies vallen natuurlijk niet binnen onze werkelijke dienstverlening, maar kunnen in deze tijd zeker helpen.

Alle goeds en gezondheid,