Blog

Welkom in onze keuken. Verhalen van leden, inspirerende tips, vlogs en columns van de tafelvoorzitters.

3 tips om meerwaarde te creëren voor je bedrijf

Traditionele businessmodellen leggen het af tegen nieuwe manieren van waarde creëren. Nieuwe spelregels vragen om nieuw gereedschap en nieuwe vaardigheden. Hoe kun je je businessmodel vernieuwen om ook in de toekomst winstgevend te zijn? Camilla van den Boom, oprichter van Sturrm, ligt alvast een tipje van de sluier op.

Inspirerend Directeuren Netwerk Festival in teken van ‘Shift Happens’ en wij!

“Je moet als bedrijf transformeren om toekomstbestendig te zijn. Ondernemingen zoals we ze nu kennen, bestaan straks niet meer.” Trendwatcher, filosoof en bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar had tijdens het DNN Festival op 14 juni in Vught meteen de aandacht te pakken van de 150 directeuren.

Bedoelen ze met verbinden misschien daten…

Leuk zo’n vrijblijvende inspiratielunch bij Directeuren Netwerk . Ik meld mij dan ook graag aan. En ik zie mannen, heel veel mannen. Op datzelfde moment ontvang ik per e-mail de bevestiging voor de lunch. Ik kijk recht in de gezichten van vijf mannen 🙂 aldus Marianne Kuiper van Efficient Hotel Partner

Pleeg onderhoud aan jezelf: daar heeft je business baat bij

“Als je jezelf niet ontwikkelt als directeur, als ondernemer of als mens, dan kun je beter iets anders gaan doen. Je moet onderhoud aan jezelf plegen. Zakelijke groei en persoonlijke ontwikkeling gaan nu eenmaal hand in hand”, zegt Maarten Colijn, directeur/eigenaar van Professional Capital.

Vijf beveiligingstips van IT-beveiligingsspecialist Ricardo Soto Escamilla

Voorkom dat je achteraf pleisters moet plakken, want dat kost je aanzienlijk meer geld dan nu investeren in kwalitatief goede data security. Bovendien kun je juridisch aansprakelijk gesteld worden als je IT-infrastructuur en bijbehorende beveiliging niet op orde zijn.

“Ambachtelijk werk vraagt om gecontroleerde groei; te snel te veel willen, kan niet”

Als zoet voorproefje op de gastlunch op 30 augustus interviewt DNN Jan Willem Smit, eigenaar van De Grens Suikerwerken in het Zeeuwse Clinge. Hij vindt dat ambachtelijk en innovatief elkaar niet hoeven te bijten. En zeker niet in een snoepjesfabriek.

En dan is er ineens de strategische samenwerking

DNN brengt ondernemende directeuren die op zoek zijn naar nieuwe contacten, ideeën en inspiratie met elkaar in verbinding.
Een prachtig voorbeeld is de oprichting van een unieke samenwerking, UNO2systems. UNO2systems is voortgekomen uit een ontmoeting tussen Wilco van der Wel (2-Systems) en Remco Onderwater (UNO Automatiseringsdiensten) tijdens een lunchbijeenkomst van Directeuren Netwerk.

Wat is de overeenkomst tussen ondernemers en designers?

Tijdens de Dutch Design Week was DNN te gast in het Kippen Kafee van Lei Willems .

Dutch Design Week (DDW) is een jaarlijks 9-daags evenement waarbij ruim 2400 designers hun ideeën en producten tentoonstellen op diverse lokaties in heel Eindhoven. DDW wordt ieder jaar bezocht door meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Brainwave over de nieuwe economie en de nieuwe werknemer

Op 30 september was DNN te gast bij Han Mesters, Directeur Zakelijke dienstverlening in het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam.
Naast de 150 door DNN jaarlijks georganiseerde inspirerende lunchbijeenkomsten, is deze namiddag sessie ingepland om met een select gezelschap eens door te denken over de nieuwe economie en de nieuwe werknemer in de toekomst.

In het tempo van de hedendaagse innovatie, vervullen wij de behoefte aan inspiratie en sparring door middel van kwalitatieve en kleinschalige bijeenkomsten voor directeuren.

MEER WETEN OVER DIRECTEUREN NETWERK

Maak kennis met ons en lees over de tafelvoorzitters, achtergrond en visie achter dit unieke platform.